Το όνομα μου είναι Rachel Corrie

04.09.2007
Μια πολυσυζητημένη παράσταση και την ιστορία της Αμερικανίδας Rachel Corrie που έχασε την ζωή της στην Λωρίδα της Γάζας, όταν προσπάθησε να σώσει το σπίτι ενός Παλαιστίνιου από Ισραηλινή επιχείρηση κατεδάφισης

Μια πολυσυζητημένη παράσταση και την ιστορία της Αμερικανίδας Rachel Corrie που έχασε την ζωή της στην Λωρίδα της Γάζας, όταν προσπάθησε να σώσει το σπίτι ενός Παλαιστίνιου από Ισραηλινή επιχείρηση κατεδάφισης θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε στην Αθήνα.

Ο Alan Rickman και η δημοσιογράφος της Guardian Katharine Viner δραματοποίησαν την ιστορία που παρουσιάστηκε αρχικά στο Royal Court Theatre ενώ η προσωπική παρέμβαση του Harold Pinter κίνησε το ενδιαφέρον παγκοσμίως. Στην Ελλάδα τη σκηνοθεσία κάνει ο Θοδωρής Τσαπακίδης που συνεργάζεται με την ομάδα «Brokenchair Theatre Company» και την ηρωίδα υποδύεται η Δέσποινα Σαραφείδου.

(...) από τον σκηνοθέτη της παράστασης Θοδωρή Τσαπακίδη: "Το όνομά μου είναι Ρέητσελ Κόρι είναι ένα έργο ντοκουμέντο. Δίνει στο θέατρο τη δυνατότητα να λειτουργήσει ως μέσο ενημέρωσης, βαθύ και ανθρώπινο. Και, φέρνοντας στο προσκήνιο την προσωπική διάσταση των γεγονότων, μπορεί να υπερβεί τον αμέτοχο χαρακτήρα της είδησης-πληροφορίας. Η παράσταση αυτή έχει σημασία. Πόσο τα όρια που βάζουμε στον εαυτό μας είναι πλαστά και όχι πραγματικά; Ποιοι είμαστε, ποια είναι η θέση μας στον κόσμο; (ή όπως λέει η ίδια η Ρέητσελ, κάποια στιγμή στο έργο: «Ποια είμαι; Πώς έφτασα ως εδώ;»). Το όνομά μου είναι Ρέητσελ Κόρι είναι ένα έργο βαθιά πολιτικό, χωρίς να καμώνεται πώς είναι."

Εταιρεία Θεάτρου Σπασμένη Καρέκλα (www.brokenchair.gr)
Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, 114 72 Αθήνα, Τηλ.: 210 6460748

Από 12 Οκτωβρίου 2007 // 60 παραστάσεις.