"Έφυγε" η συγγραφέας Μάγκνταλεν Ναμπ

05.09.2007
"Έφυγε" η 60χρονη, πολυβραβευμένη συγγραφέας αστυνομικών και παιδικών βιβλίων Μάγκνταλεν Ναμπ έφυγε από τη ζωή. Η Ναμπ γεννήθηκε το 1947 σε ένα μικρό χωριό της Αγγλίας.
Η 60χρονη, πολυβραβευμένη συγγραφέας αστυνομικών και παιδικών βιβλίων Μάγκνταλεν Ναμπ έφυγε από τη ζωή.

Η Ναμπ γεννήθηκε το 1947 σε ένα μικρό χωριό της Αγγλίας. Η ζωή της σημαδεύτηκε από την τραγική απώλεια και των δύο γονιών της όταν ήταν σε ηλικία 13 ετών. Το 1975, ύστερα από 10 χρόνια γάμου, χώρισε και μετακόμισε στη Φλωρεντία όπου και έζησε μέχρι το θάνατό της.

Η σειρά των επιτυχημένων αστυνομικών μυθιστορημάτων της διαδραματίζεται στην πόλη αυτή, η οποία έγινε πατρίδα τόσο δική της όσο και των ηρώων της. Ο κεντρικός χαρακτήρας των έργων της, ο αρχιφύλακας Σαλβατόρε Γκουαρνάτσια είναι κι αυτός ένας «αυτοεξόριστος» στη Φλωρεντία, Σικελός στην καταγωγή, ο οποίος σε αντίθεση με πολλούς άλλους ντετέκτιβ είναι ένας καθημερινός άνθρωπος. Η μοναδική δύναμή του είναι η ευφυΐα του.

Τα έργα της διακρίνονται για τον εξαίσιο χειρισμό του λόγου, την ψυχολογική προσέγγιση των χαρακτήρων και τα χρώματα μιας λιγότερο τουριστικής, περισσότερο σκοτεινής και τελικά πιο συναρπαστικής Φλωρεντίας.

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το μυθιστόρημά της Απαγωγή στη Φλωρεντία, ενώ το φθινόπωρο του 2007 πρόκειται να εκδοθεί η περιπέτεια του αρχιφύλακα Σαλβατόρε Γκουαρνάτσια Οι αθώοι.