Eκθεση ζωγραφικής της Marlene Tseng Yu

05.09.2007
Eκθεση ζωγραφικής της Marlene Tseng Yu παρουσιάζει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων από τις 6 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2007 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».
Eκθεση ζωγραφικής της Marlene Tseng Yu παρουσιάζει ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων από τις 6 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2007 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».

Η Marlene Tseng Yu γεννήθηκε στην Ταϊβάν αλλά ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη όπου είναι εγκατεστημένη από το 1963. Για περισσότερα από 40 χρόνια η Yu ζωγραφίζει έργα μεγάλων διαστάσεων που γεμίζουν το χώρο και περιβάλλουν το θεατή ακριβώς όπως και η φύση, η οποία αποτελεί και την πηγή έμπνευσής της. Στην έκθεση αυτή η ζωγράφος καλεί τον επισκέπτη να δει και να αντιληφθεί τη φύση μέσα από μία αφηρημένη διεύρυνση της σύστασης του χρώματος και της φόρμας. Μας προκαλεί να ασχοληθούμε με την ομορφιά του περιβάλλοντός μας ενώ παράλληλα μας ευαισθητοποιεί ως προς την προστασία του.

Το λιώσιμο των παγετώνων που είναι αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, την έχει απασχολήσει σαν φυσικό φαινόμενο από πολύ νωρίς. Τα πρώιμα έργα της παρουσιάζονται με πιο αφηρημένο και φανταστικό τρόπο μετά όμως από ένα πρόσφατο ταξίδι της στην Αλάσκα εμπνεύστηκε βαθιά γιατί είχε την τύχη να δει και να ακούσει από κοντά τους πάγους να σπάνε και να εξαφανίζονται μέσα στη θάλασσα. Μία καθοριστική εμπειρία που την συντροφεύει και την βοηθά να εκφράσει τις εικαστικές της ανησυχίες.

Έως σήμερα έχει οργανώσει 56 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές. Στην Αθήνα παρουσιάζει για δεύτερη φορά τα έργα της ενώ η προηγούμενη ήταν το 2004 με την έκθεση «Forces of Nature III» στο Γκάζι αμέσως μετά τη συμμετοχή της στην ομαδική έκθεση «Artiade 2004» που οργανώθηκε στο πλαίσιο των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η συγκεκριμένη έκθεση περιλαμβάνει 25 έργα τα οποία είναι μεγάλων διαστάσεων (0,50Χ1μ.τομικρότερο, 3Χ10μ. το μεγαλύτερο).

Εγκαίνια: Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2007, ώρα 19:30
Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»:
Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης - Θησείο, στάση ΜΕΤΡΟ: Κεραμεικός, τηλ.: 210 34 52 150
Ωρες λειτουργίας: 9π.μ. - 1μ.μ. και 5μ.μ.-9μ.μ. εκτός Κυριακής απογεύματος & Δευτέρας