Προσφορά Μυταρά στους πυρόπληκτους

06.09.2007
Εναν πίνακα που απεικονίζει γυναικεία φιγούρα δωρίζει ο Δημήτρης Μυταράς, για να πουληθεί μέσω δημοπρασίας και τα χρήματα να δοθούν στους πυρόπληκτους της Πελοποννήσου και της Εύβοιας.
Έναν πίνακα που απεικονίζει γυναικεία φιγούρα δωρίζει ο Δημήτρης Μυταράς, για να πουληθεί μέσω δημοπρασίας και τα χρήματα να δοθούν στους πυρόπληκτους της Πελοποννήσου και της Εύβοιας.

Με καταγωγή από τη Χαλκίδα, ο γνωστός ζωγράφος παρουσίασε τον πίνακα χθες στη Θεσσαλονίκη και όρισε ως τιμή εκκίνησης τις 15.000 ευρώ, ωστόσο τόνισε ότι μπορεί να αυξηθεί και περισσότερο. Η δημοπρασία θα γίνει στη Θεσσαλονίκη σε χώρο και ημέρα που θα ανακοινωθεί αργότερα.

Ο κ. Μυταράς βρέθηκε χθες στην πόλη με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου για τα 42α Δημήτρια, στα οποία φιλοτέχνησε την αφίσα, εμπνευσμένος από τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο.

«Το έργο αντιπροσωπεύει εμένα και νομίζω ότι ταιριάζει στον Άγιο Δημήτριο. Μπορεί να μην είναι σύμφωνο με το βυζαντινό πρότυπο, αλλά τον έφτιαξα γενναίο καβαλάρη, γιατί αυτό με εκφράζει απόλυτα», είπε ο κ. Μυταράς. Το έργο δωρίστηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη και θα αποτελεί στο εξής κομμάτι της μόνιμης συλλογής της.