"Mano a Mano": Μια βουτιά στη θάλασσα της μνήμης

06.09.2007
Πάντα με όχημα τους Quasi Stellar, η χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη παρουσιάζει τη νέα της δουλειά Mano a Mano στο Θέατρο Αλκμήνη της Αθήνας από τις 18 ως τις 27 Οκτωβρίου.
Πάντα με όχημα τους Quasi Stellar, η χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη παρουσιάζει τη νέα της δουλειά Mano a Mano στο Θέατρο Αλκμήνη της Αθήνας από τις 18 ως τις 27 Οκτωβρίου.

Η έννοια της ταυτότητας, η σχέση εικόνας και περιεχόμενου, τα ένστικτα και ο έρωτας είναι μερικά από τα ανθρωποκεντρικά ζητήματα που απασχόλησαν τη δημιουργό στη διάρκεια των προηγουμένων ετών και τα οποία διερεύνησε μέσα από την ενότητα Beauty Series και το ντουέτο Superlux.

Η περιοδεία των έργων σηματοδοτήθηκε από σημαντικούς διεθνείς σταθμούς όπως η Μαδρίτη, η Φλωρεντία, το Μιλάνο, η Λουμπλιάνα, το Άμστερνταμ, το Λίβερπουλ, το Τελ-Αβίβ, το Σάο Πάουλο, το Λονδίνο, τα Σκόπια, οι Βρυξέλλες, η Βενετία, η πόλη Sibiou στη Ρουμανία και η Σεούλ. Eνώ το ταξίδι τους συνεχίζεται με επόμενους σταθμούς τη Φρανκφούρτη, την Αθήνα, το Σεράγεβο και την Μπογκοτά, η Παπαδαμάκη στρέφει το βλέμμα της στη χαμένη παιδικότητα και στην ανατροπή των ενήλικων μοντέλων μέσα από αυτήν.

To Mano a Mano είναι μια βουτιά στη θάλασσα της μνήμης - ένα κάλεσμα για να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας από την αρχή και να αισθανθούμε τι είναι αλήθεια και τι ψέμα. Σε αυτό το ταξίδι στα όρια της ελευθερίας, μύτες θα «ανοίξουν», φόβοι θα ξεδιπλωθούν κι ολόκληρο το σώμα θα ανακαλέσει το κυνήγι ενός θησαυρού που ονομάζεται φαντασία κι αποτελεί τον αδιάψευστο μάρτυρα ότι κάποτε υπήρξαμε πράγματι παιδιά. Αν απλώσουμε αυθόρμητα το χέρι θα κερδίσουμε και θα χάσουμε ό,τι δεν έχουμε πια - λίγη από την ασφάλεια που μας στέρησε η ενηλικίωση. Θα δημιουργήσουμε έναν αόρατο εχθρό για να τον νικήσουμε αργότερα, θα συγκρουστούμε με τα είδωλά μας και θα αμφισβητήσουμε τα πρέπει. Θα νιώσουμε τις παλάμες μας τρυφερές ξανά και θα πιστέψουμε στο αδύνατο γιατί οι συνθήκες το επιτρέπουν και ο εαυτός το απαιτεί. Κι ίσως, όταν ξυπνήσουμε, να μη φοβόμαστε πια...

Concept /Χορογραφία: Αποστολία Παπαδαμάκη
Πρωτότυπη μουσική σύνθεση και παραγωγή : Blend...Cast A Blast
Δραματουργία: Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Κωνσταντίνα Γεωργέλου
Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Βοηθός Χορογράφου: Κωνσταντίνα Γεωργέλου
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος
Φωτογραφίες: Μιχάλης Κλουκίνας/Studio KITAO
Συντονισμός παραγωγής: Αφροδίτη Χριστοδούλου- PRO4
Διεύθυνση παραγωγής: Μανόλης Σάρδης - PRO4

Ερμηνεύουν: Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ιπποκράτης Δελβερούδης, Δημήτρης Καμινάρης, Χαρά Κότσαλη, Μαρκέλλα Μανωλιάδη, Αποστολία Παπαδαμάκη.

Ημερομηνίες: 18-27/10/2007
Ώρα: 21.30
Τόπος: Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8, Αθήνα
Είσοδος: € 20,00 - 15,00 (φοιτητικό)
Κρατήσεις: 210-3428583