Ανανεωμένο ξεκινά το «εργαστήρι του βιβλίου»!

07.09.2007
Το «εργαστήρι του βιβλίου» του ΕΚΕΒΙ ξεκινάει νέο κύκλο σεμιναρίων από τις 8 Οκτωβρίου έως τις 14 Δεκεμβρίου 2007 (Αιτήσεις συμμετοχής: 10 - 21 Σεπτεμβρίου 2007).
Ανανεωμένο και εμπλουτισμένο με νέα σεμινάρια και νέα ονόματα καταξιωμένων διδασκόντων, και από φέτος σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Λογοτεχνικής Μετάφρασης (ΕΚΕΜΕΛ) ξεκινάει τον Οκτώβριο το «Εργαστήρι του βιβλίου» του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) τον τρίτο χρόνο λειτουργίας του.

Η Ευγενία Φακίνου στο μυθιστόρημα, η Τατιάνα Αβέρωφ στο ιστορικό μυθιστόρημα, ο Σωτήρης Δημητρίου και ο Γιώργος Ρωμανός στο διήγημα, ο Χάρης Βλαβιανός και ο Ευρυπίδης Γαραντούδης στην ποίηση, ο Χρήστος Μπουλώτης στο παιδικό βιβλίο, ο Ανδρέας Στάικος στη θεατρική γραφή έρχονται φέτος να ενταχθούν στην ομάδα των έμπειρων και αναγνωρισμένων διδασκόντων, με συντονιστή τον Στρατή Χαβιαρά, διευθυντή του εργαστηρίου ?Writing the Novel? στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Νέα εξειδικευμένα θέματα, όπως το ιστορικό μυθιστόρημα, η νουβέλα, η μετρική, η θεατρική γραφή κ.ά. προσφέρουν στους μαθητευόμενους συγγραφείς τη δυνατότητα να διερευνήσουν διαφορετικές και ιδιαίτερες περιοχές της τέχνης της γραφής.

Αλλά επειδή το βιβλίο δεν είναι μόνο περιεχόμενο αλλά και μορφή, τα σεμινάρια καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας και χαρακτικής διδάσκουν την αισθητική του βιβλίου ως αντικειμένου τέχνης.

Ενώ τα «Βιβλιοπαιχνίδια» που απευθύνονται σε μαθητές, προτείνουν στους μικρούς βιβλιόφιλους να διαβάσουν τα βιβλία μέσα από τις εικόνες δίνοντας έμφαση στην εικονογράφηση.

Τέλος, για τους επαγγελματίες του βιβλίου διοργανώνονται δωρεάν έκτακτα σεμινάρια που καλύπτουν τα σύγχρονα ζητήματα της εκδοτικής αγοράς: πώληση δικαιωμάτων, επιμέλεια κειμένων, η χρήση της ΒΙΒΛΙΟΝΕΤ ως εργαλείο κ.λ.π.

Τα μαθήματα του τέταρτου κύκλου σεμιναρίων ξεκινούν στις 8 Οκτωβρίου 2007 και διαρκούν 10 εβδομάδες (30 διδακτικές ώρες) ενώ το κόστος συμμετοχής είναι 500 ευρώ.
Παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης σεμιναρίου σε όλους τους απόφοιτους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής από 10 έως 21 Σεπτεμβρίου 2007 με e-mail, fax ή στο γραφείο ενημέρωσης του ΕΚΕΒΙ στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Πανεπιστημίου).

Το «Εργαστήρι του βιβλίου» λειτουργεί στο κτίριο του Εθνικού Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), στην οδό: Αθανασίου Διάκου 4, περιοχή Μακρυγιάννη (στάση μετρό ΑΚΡΟΠΟΛΗ), Αθήνα και στις αίθουσες του ΕΚΕΜΕΛ Λυκαβηττού 2 & Ακαδημίας, Αθήνα.

Πληροφορίες: τηλ: 210-3248341-2, 210-9200300 www.ekebi.gr