'Το παλαιότερο τραγούδι του κόσμου' στη Γκαλερί Qbox

11.09.2007
H γκαλερί Qbox παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό της Αθήνας το έργο των Αμερικανών Megan και Murray McMillan, μέσα από την έκθεσή τους 'The oldest song we know'.
H γκαλερί Qbox παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό της Αθήνας το έργο των Αμερικανών Megan και Murray McMillan, μέσα από την έκθεσή τους 'The oldest song we know', η οποία φιλοξενείται στη γκαλερί από τις 11 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για μια εγκατάσταση, τρεις μεγάλες φωτογραφίες κι ένα βίντεο. H εγκατάσταση είναι σαν ένα κύμα που μοιάζει να εισβάλει στην γκαλερί από το παράθυρο και να την πλημμυρίζει, ενώ πάνω του προσπαθεί να κρατηθεί στην επιφάνεια η πόλη. Οι φωτογραφίες είναι μεγάλων διαστάσεων και έχουν θέμα την πόλη, ενώ, τέλος, το βίντεο, που προέκυψε ως αποτελέσμα του προγράμματος residency της γκαλερί και στο πλαίσιο του οποίου οι McMillans προσκλήθηκαν να διαμείνουν και να δημιουργήσουν στο Qbox Studio στη Τζια, είναι μια "χορογραφημένη" βύθιση της μακέτας μιας φανταστικής αμερικανικής πόλης επενδεδυμένη μουσικά με το... παλιότερο τραγούδι του κόσμου (The oldest song we know).

Οι καλλιτέχνες Megan και Murray McMillan ξεκίνησαν να συνεργάζονται επαγγελματικά ως video και installation artists το 2002. Το 2006 ήταν καλεσμένοι σε residency program στη Βαρκελώνη, Ισπανία, ενώ επανειλημμένως έχουν βραβευθεί για το έργο τους και έχουν αποσπάσει χρηματικά βραβεία.

Γκαλερί Qbox
Αρμοδίου 10, 1ος όροφος, Βαρβάκειος αγορά,
Τηλ.: 211 1199991
Ημέρες & ώρες λειτουργίας: Τρ-Πα: 15:00-21:00,
Σα: 12:00-16:00 ή με ραντεβού, Κυ-Δε: κλειστά