'Recall Athens' vs 'Destroy Athens'

10.09.2007
Τη στιγμή που ο εικαστικός Σεπτέμβρης 2007 κυριαρχείται από την παρουσία της 1ης Μπιενάλε της Αθήνας, η γκαλερί ANTONOPOULOU προτείνει μία έκθεση φωτογραφίας τριών Ελλήνων φωτογράφων, με τον τίτλο "Recall Athens".

Τη στιγμή που ο εικαστικός Σεπτέμβρης 2007 κυριαρχείται από την παρουσία της 1ης Μπιενάλε της Αθήνας, η γκαλερί ANTONOPOULOU προτείνει μία έκθεση φωτογραφίας τριών Ελλήνων φωτογράφων, με τον τίτλο "Recall Athens", οι οποίοι καλούνται να δώσουν το δικό τους στίγμα πάνω στην ερμηνεία επιμέρους χαρακτηριστικών μιας μεγαλούπολης.

Οι καλλιτέχνες Γιώργης Γερόλυμπος, Πάνος Κοκκινιάς, Νίκος Μάρκου καλούνται να δώσουν το δικό τους στίγμα πάνω στην ερμηνεία επιμέρους χαρακτηριστικών μιας μεγαλούπολης ικανών να προξενήσουν και να κεντρίσουν το ενδιαφέρον. Ο φωτογραφικός φακός τους έχει σκοπό να συλλάβει και να καταγράψει τις εγγεγραμμένες πληροφορίες πάνω στον αρχιτεκτονικό, κοινωνικό και οικονομικό ιστό της σύγχρονης Αθήνας. Πληροφορίες που χωρίς να υποκύπτουν στην ευκολία της κοινής αισθητικής, αναζητούν την κρυμμένη γοητεία μιας πόλης που κατηγορείται για πληθώρα αισθητικών και λειτουργικών παραβιάσεων και προβλημάτων.

Οι τρεις μαζί, αλλά και ο καθένας ξεχωριστά, καταθέτουν την πρότασή τους για ένα τόπο, την εικόνα και τις ποιότητες, του οποίου έχουμε εν πολλοίς ξεχάσει. Η αύρα μιας Αθήνας που ζει από τις στιγμές της, ανασαίνει στις μικρές γωνιές της, επιβιώνει από τις καθημερινές συγκρούσεις. Μια πόλη που μας καλεί απελπισμένα να την αντιμετωπίσουμε με περισσότερη αισιοδοξία.

Η φωτογραφία, ένα κατεξοχήν επικοινωνιακό μέσο της εποχής, προσφέρει την δυνατότητα της καταγραφής και ανάλυσης σειράς σκέψεων και ερωτημάτων που ανοίγουν πορείες για περαιτέρω επεξεργασία και ανατροπή της παγιωμένης αντίληψης περί μιας Αθήνας σκληρής, κακοποιημένης και έτοιμης προς κατεδάφιση.

A. ANTONOPOULOU ART
Αριστοφάνους 20, ΨΥΡΡΗ
Τηλ.: 210 3214994
Διάρκεια έκθεσης μέχρι 13 Οκτωβρίου 2007
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη ? Παρασκευή 14.00-21.00
Σάββατο Κυριακή ανοιχτά 12.00 ? 21.00 // Κυριακή 16/9 κλειστά