Το μυστικό του Tango στο Λυκαβηττό!

11.09.2007
«Nuevo Tango» είναι ο τίτλος της παράστασης. Ένα ταξίδι στον κόσμο του τάνγκο, με μια πιο περιφραστική προσέγγιση από εμάς! Μια χορευτική αφήγηση της ιστορίας του τάνγκο από τις αρχές της δεκαετίας του '40 μέχρι και σήμερα.
Τι: Tango Kinesis Nuevo Tango
Πού: ΑΘΗΝΑ - Θέατρο Λυκαβηττού // ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - Θέατρο Δάσους
Πότε: ΑΘΗΝΑ: Δευτέρα 17 & Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου // ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου
Εισιτήριο:
Διακεκριμένη: Κανονικό €50
Μεσαίο Διάζωμα: Κανονικό €40
Ανω Διάζωμα: Κανονικό €30
Ανω Διάζωμα: Φοιτητικό €20

Τηλεφωνική αγορά με πιστωτική κάρτα: Υπηρεσία Εισιτηρίων - 210-7234567 Αγορά με πιστωτική κάρτα μέσω της ιστοσελίδας www.ticketservices.gr


«Σημασία για μια ολοκληρωμένη παράσταση δεν έχει μόνο η μουσική αλλά κυρίως οι χαρακτήρες. Και στο τάνγκο το ίδιο το σώμα αφηγείται τελικά μια ιστορία. Κάθε κίνηση καταγράφει και εξιστορεί κάτι, αποκαλύπτει ένα μυστικό...».

Το «μυστικό» ετούτο - στο οποίο αναφέρεται η χορογράφος και καλλιτεχνική διευθύντρια του συγκροτήματος Άννα Μαρία Στέκελμαν - ετοιμάζεται να «αποκαλύψει» στη σκηνή του Λυκαβηττού τη Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου η ομάδα χορού από την Αργεντινή TangoKinesis.

«Nuevo Tango» είναι ο τίτλος της παράστασης. Ένα ταξίδι στον κόσμο του τάνγκο, με μια πιο περιφραστική προσέγγιση από εμάς! Μια χορευτική αφήγηση της ιστορίας του τάνγκο από τις αρχές της δεκαετίας του '40 μέχρι και σήμερα. Ένα αρμονικό πάντρεμα των παραδοσιακών με τα νεωτεριστικά στοιχεία του τάνγκο, από εκείνους. Μία παράσταση πλημμυρισμένη από τους ήχους του μπαντονεόν, ένα μουσικοχορευτικό θέαμα που κόβει την ανάσα και χαρακτηρίζεται από το έντονο πάθος, την άρτια τεχνική, τον εκπληκτικό συντονισμό κινήσεων και πάνω απ’ όλα τη φαντασία.

Οι δέκα χορευτές της ομάδας TangoKinesis σε ένα λιτό μαύρο σκηνικό θα παρουσιάσουν τρεις ξεχωριστές, αυτόνομες χορογραφίες. "Γκαρέλο Τάνγκο", "4 Πιατσόλας" και "Κονσιέρτο παρά Μπόνγκο" και η μουσική υπόκρουση του Άστορ Πιατσόλα, του Ραούλ Γκαρέλο και του Πέρεζ Πράντο «παρασύρονται» από τους αφρο-κουβανέζικους ρυθμούς!

Τα πολύχρωμα κουστούμια τους μοιάζουν να «παίζουν» με τη διάθεση. Ο στόχος κοινός. Ένα θέαμα μέσα από το οποίο θα αναδεικνύεται η τέχνη. Η τέχνη του τανγκό, η τέχνη του χορού, η τέχνη των σωμάτων τα οποία χορεύουν με τη διάθεση να φλερτάρουν σε ένα αγώνα διαρκούς ερωτικής μάχης!

Εκεί που ο συνδυασμός κλασικού μπαλέτου και μοντέρνου χορού φλερτάρει με τον αισθησιακό ρυθμό του τάνγκο, οι TangoKinesis ανεβαίνουν στη σκηνή του Λυκαβηττού (Δευτέρα 17 & Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου) και στη σκηνή του Θεάτρου Δάσους της Θεσσαλονίκης (Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου), με σκοπό να σαγηνεύσουν τις αισθήσεις. Με το τάνγκο τους να διηγείται μικρές ιστορίες μέσα από τις κινήσεις, το σφιχταγκάλιασμα, τα φιλιά, τα χαστούκια, τις «μάχες» των ανδρών, τη θλίψη των γυναικών.

Tango Kinesis, Nuevo Tango
Σκηνοθεσία και χορογραφίες: Άννα-Μαρία Στέκελμαν
Κοστούμια: Χόρχε Φεράρι
Φωτισμοί: Ομάρ Ποσεμάτο
Βοήθησαν στις χορογραφίες και χορεύουν οι διεθνώς καταξιωμένοι:
Νόρα Ρομπλς, Πέδρο Καλβεγιέρα, Μαρτσέλο Κάρτε.