Οι νέες παραστάσεις των «ΡΟΩΝ»

11.09.2007
Λόγω των πρόσφατων καταστροφών και της αναγκαστικής αναβολής των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων, δύο παραστάσεις του Χοροθεάτρου Ροές αλλάζουν ημερομηνία.
Λόγω των πρόσφατων καταστροφών και της αναγκαστικής αναβολής των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων, δύο παραστάσεις του Χοροθεάτρου Ροές αλλάζουν ημερομηνία. Έτσι:

Η προγραμματισμένη για τις 27 Αυγούστου παράσταση «Εν τω μηνί Αθύρ» θα πραγματοποιηθεί στις 21 Σεπτεμβρίου στο Αττικό Άλσος.

Επίσης, το προγραμματισμένο για τις 14 Σεπτεμβρίου αφιέρωμα στο Διονύση Σαββόπουλο «Savvopoulissimo», στο οποίο συμμετέχουν και οι «Ροές», μεταφέρεται στις 22 Σεπτεμβρίου, στο Αττικό Άλσος.

Το δρώμενο με τίτλο «Εν τω μηνί Αθύρ» είναι βασισμένο στα αρχαία επιγράμματα, που είναι τα αρχέτυπα του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Τα αρχέτυπα αυτά διαπερνάνε όλες τις παραδόσεις μέχρι σήμερα. Αυτό φαίνεται από τον Όμηρο, τ' αρχαία επιγράμματα, τους χορικούς θρήνους των τραγωδιών, τα δημοτικά μοιρολόγια μέχρι και τη νεότερη ελληνική ποίηση. Ίσως το καλύτερο παράδειγμα είναι ο Κ.Π. Καβάφης στο ποίημά του «Εν τω μηνί Αθύρ». Η παράσταση πραγματοποιείται από μια ομάδα εννέα χορευτών και πέντε ηθοποιών. Έχει τη μορφή χοροθέατρου με ζωντανή μουσική και παράλληλη θεατρική δράση καθώς και απαγγελία αρχαίων κειμένων.

Το αφιέρωμα στο Διονύση Σαββόπουλο «Savvopoulissimo» παρουσιάζουν τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων στο Αττικό Άλσος με τη συμμετοχή της ομάδας Ροές και χορογραφία της Σοφίας Σπυράτου.