Ενα ... "γυμνό προφίλ" για τους πυροπαθείς

11.09.2007
Εναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν ο ζωγράφος Χρίστος Καράς και η αίθουσα τέχνης «Μαρίνα Κέας» για να δηλώσουν έμπρακτα την συμπαράσταση τους στους πυροπαθείς.
Εναν πρωτότυπο τρόπο βρήκαν ο ζωγράφος Χρίστος Καράς και η αίθουσα τέχνης «Μαρίνα Κέας» για να δηλώσουν έμπρακτα την συμπαράσταση τους στους πυροπαθείς.

Προσφέρουν από την έκθεση του καλλιτέχνη που πραγματοποιείται αυτή την εποχή στο χώρο της γκαλερί, την αξία του έργου «Γυμνό Προφίλ» του Χρ. Καρά (14.000 ευρώ) στους πληγέντες από τις πυρκαγιές.

Στη συνέχεια το έργο θα παραδοθεί στο Δήμο Κέας, ώστε να αποτελέσει το πρώτο απόκτημα της Δημοτικής Πινακοθήκης που θα λειτουργήσει στο νησί.

Όσοι επιθυμούν να συμβάλλουν στην επίτευξη του διπλού αυτού στόχου, να συγκεντρωθούν δηλαδή τα χρήματα που αξίζει το έργο, το οποίο στη συνέχεια θα μείνει στο Δήμο της Κέας, μπορούν να καταθέτουν την προσφορά τους, ως τις 30 Σεπτεμβρίου που λήγει και η έκθεση του Χρίστου Καρά στην γκαλερί «Μαρίνα Κέας», στον λογαριασμό της Alpha Τράπεζας 603-002101-011738. Ειδική επιτροπή θα ελέγξει το αποτέλεσμα, ώστε να διασφαλιστεί η διαφάνεια και τα χρήματα που θα έχουν συγκεντρωθεί θα παραδοθούν στους πυρόπληκτους.

Την παραπάνω πρωτοβουλία ανακοίνωσε ο Χρίστος Καράς κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης του στη «Μαρίνα Κέας», όπου παραβρέθηκαν καταξιωμένοι ζωγράφοι, κάποιοι από τους οποίους έχουν πολιτογραφηθεί κάτοικοι του νησιού, καθώς το επισκέπτονται εδώ και χρόνια και άλλοι που ήρθαν από την Αθήνα, ειδικά για τα εγκαίνια.

Ανάμεσα σε εκείνους που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια ήταν και οι: Αλέκος Φασιανός με τη Μαρίζα, Παύλος, Νίκος Στεφάνου, Γιάννης Μιγάδης, ο συλλέκτης Γιώργος Σταθόπουλος, η Αλεξάνδρα Γκίκα, κ. ά.

Για πιθανές απορίες ή για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. της γκαλερί: 22880/21771.