"Το χρώμα του μεταξιού" σε μία εκθεση

13.09.2007
Tην έκθεση ζωγραφικής σε μετάξι της Maria Evgenia Rivera με τίτλο: «Το χρώμα του μεταξιού» παρουσιάζουν από 18 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου 2007 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων o Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και η Πρεσβεία της Χιλής στην Ελλάδα. » παρουσιάζουν από 18 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου 2007 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων o Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και η Πρεσβεία της Χιλής στην Ελλάδα.
Tην έκθεση ζωγραφικής σε μετάξι της Maria Evgenia Rivera με τίτλο: «Το χρώμα του μεταξιού» παρουσιάζουν από 18 Σεπτεμβρίου έως 5 Οκτωβρίου 2007 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων o Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και η Πρεσβεία της Χιλής στην Ελλάδα.

Η Maria Eugenia Rivera γεννήθηκε στη Χιλή, σπούδασε Νομικά και για πολλά χρόνια άσκησε το επάγγελμα της συμβολαιογράφου. Από πολύ νεαρή ηλικία είχε εκφράσει καλλιτεχνικές ανησυχίες, τις οποίες καλλιέργησε η παιδαγωγός μητέρα της και της μετέδωσε την αγάπη της για την τέχνη.

Για αρκετό διάστημα είχε ασχοληθεί με την κεραμική ώσπου μεσολάβησε ένα σεμινάριο που παρακολούθησε στο Buenos Aires και αφορούσε την εκμάθηση μιας ιδιαίτερης τεχνικής, πως δηλαδή να ζωγραφίζει κανείς επάνω σε μετάξι. Έτσι διάλεξε αυτή την εικαστική έκφραση για να αποτυπώσει τις ζωγραφικές της δημιουργίες. Συνέχισε να δουλεύει με αυτό το φίνο υλικό, το μετάξι και κατέληξε σε αυτό ως οριστικό μέσο έκφρασης. Με το πέρασμα του χρόνου εμπλούτισε τη συλλογή της και την παρουσιάζει σε αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση.

Εγκαίνια: Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2007, ώρα 19:30

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων: Αίθουσα «Ν. Γύζης»
Ακαδημίας 50, τηλ.: 210 36 21 601
Ωρες λειτουργίας: 9π.μ. ? 1μ.μ. και 5μ.μ.-9μ.μ. εκτός Κυριακής απογεύματος & Δευτέρας