Αναδρομή από το Ρεαλισμό στο Abstract...

14.09.2007
Την έκθεση ζωγραφικής του Παύλου Φορόπουλου με τίτλο: «Αναδρομή από το Ρεαλισμό στο Abstract» παρουσιάζει από 19 έως 27 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων.

Την έκθεση ζωγραφικής του Παύλου Φορόπουλου με τίτλο: «Αναδρομή από το Ρεαλισμό στο Abstract» παρουσιάζει από 19 έως 27 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων.

O Παύλος Φορόπουλος ξεκίνησε την καλλιτεχνική του διαδρομή σε πολύ νεαρή ηλικία. Είναι ζωγράφος με διεθνή καριέρα και ποικίλες εικαστικές δραστηριότητες. Σε αυτό βοήθησαν οι εξαιρετικές σπουδές του στις καλές τέχνες και η απόκτηση διδακτορικού διπλώματος.

Η συγκεκριμένη έκθεση δεν είναι μόνο μία κλασσική παρουσίαση της δουλειάς του, είναι μία κατατοπιστική αναδρομή της μακρόχρονης πορείας του με την τέχνη από τον αυστηρό ρεαλισμό στο επαναστατικό abstract. Οι πίνακές του έχουν κυρίως σαν θέμα βυθούς Tροπικών και Μεσογειακών θαλασσών που μεταφέρουν το θεατή στη μαγεία του υγρού κόσμου και ανθρώπινες φιγούρες σε ενδιαφέροντα στιγμιότυπα. Θέματα επίσης πιο μοντέρνα, με νοητικές επεκτάσεις και μηνύματα, φιλοτεχνημένα με συντηρητική αφαίρεση ή και προχωρημένη αφαίρεση όταν το θέμα το δέχεται ή το απαιτεί.

«Ο καλλιτέχνης τονίζει μέσα από καταπληκτικές αποχρώσεις μια απαράμιλλη ζωντάνια γραφής με πίνακες που σαφέστατα αποτελούν συναντήσεις διαφόρων εποχών. Ο θεατής των έργων γοητεύεται από τη μεστή αναδρομική προσφορά που ο δημιουργός σοφά έχει ενσωματώσει στη δυναμική αναζήτηση που εμπνέει το σήμερα?» σημειώνει ο ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς.


Σε όλη την διάρκεια της πορείας του ο Παύλος Φορόπουλος έτυχε ευρείας αναγνώρισης στους κύκλους των συλλεκτών έργων τέχνης, διασημοτήτων και κυβερνητικών εκπροσώπων. Έχει λάβει εξαιρετική αναγνώριση στα διεθνή μέσα ενημέρωσης με σημαντικές κριτικές και οι ατομικές του εκθέσεις συγκέντρωσαν μεγάλο αριθμό φιλότεχνων επισκεπτών.
Στην Φλώριδα των Ηνωμένων Πολιτειών διατηρεί σχολές ζωγραφικής όπου διδάσκει εννέα μήνες το χρόνο. Κατάγεται από την Σάμο και τους τρείς καλοκαιρινούς μήνες βρίσκεται συνήθως στην Ελλάδα


Εγκαίνια: Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2007, ώρα 18:00
Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων: Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας, στάση ΜΕΤΡΟ:
Μέγαρο Μουσικής, τηλ.: 210 72 32 603
Ωρες λειτουργίας: 9π.μ. ? 1μ.μ. και 5μ.μ.-9μ.μ. εκτός Κυριακής απογεύματος & Δευτέρας.