'Ο άνθρωπος πελαργός' στο ACS

20.09.2007
Οι Los Titiriteros de Binéfar παρουσιάζουν το κουκλοθέατρο "Ο άνθρωπος πελαργός", μια παράσταση που έχει πάρει βραβείο San Miguel στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου «Festival de Tarrega 2005».
Οι Los Titiriteros de Binéfar παρουσιάζουν το κουκλοθέατρο "Ο άνθρωπος πελαργός", μια παράσταση που έχει πάρει βραβείο San Miguel στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου «Festival de Tarrega 2005» (Ισπανία).

Ένας πλανόδιος - με τη βοήθεια πολύ απλών αντικειμένων - διηγείται την ιστορία μιας λιμνούλας στην οποία ψαρεύει ένας πελαργός. Ο ίδιος θα πιστέψει πως είναι πελαργός. Μήπως είναι τρελός; Τραγουδάει: «Eίμαι πλανόδιο πουλί που μεταναστεύει, από εδώ και από κει, όσο έχω ακόμη κι ένα πούπουλο πάνω μου, θα πετάω».

Οι Los Titiriteros de Binéfar φέτος έκλεισαν 30 χρόνια περιπλάνησης στους δρόμους, κάνοντας κουκλοθέατρο για όλες τις ηλικίες σε πλατείες, θέατρα, τέντες τσίρκου, φυλακές, νοσοκομεία και πολλούς άλλους περίεργους χώρους. Κάνουν θέατρο για παιδιά, τα οποία αντιμετωπίζουν ως ευαίσθητους ανθρώπους και για μεγάλους που ακόμα κρατάνε ένα χώρο για τρυφερότητα και παιχνίδι στην καρδιά τους.

Έχουν παρουσιάσει τις παραστάσεις τους σε όλη την Ισπανία, την Ελλάδα, τη Βραζιλία και στο μουσείο Guggenheim της Νέας Υόρκης.

Σενάριο & Σκηνοθεσία: Πάκο Παρίθιο
Σκηνοθεσία ηθοποιών: Ζόρντι Πουρτί
Μουσική: Αλμπέρτο Γκαμπίνο
Σχεδιασμός κουκλών & Σκηνογραφία: Πάκο Παρίθιο
Κατασκευή κουκλών & Σκηνογραφία: Ματίας ντε Αρίμπα
Κοστούμια & Ραπτική: Μέρτσε Βιλαρδόσα
Σχεδιασμός φωτισμών: Χαβιέρ Ανός
Βίντεο: Creación Audiovisual
Καλλιτεχνικός σύμβουλος: Βίκτορ Γκομογιόν
Συντονισμός: Πιλάρ Αμορός
Ηθοποιοί: Εύα και Πάκο Παρίθιο.

Η παράσταση είναι υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου Θερβάντες σε συνεργασία με το Κέντρο Τεχνών στο ACS. Στο πλαίσιο του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Παντομίμας Κικλίς www.kilkis-festival.gr

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007, στις 7.30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: €15 (προπώληση),
€20 (στο ταμείο την ημέρα της παράστασης),
€12 για τους μαθητές και τα μέλη της Βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου Θερβάντες (απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας μέλους).

ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ στο ACS
Γαρύττου 53, 152 34
Χαλάνδρι Τηλ.: 210 6393341
Website: www.artscenter.gr