Ερχονται οι Momix: Δείτε το video!

20.09.2007
Η μεγαλειώδης επετειακή υπερπαραγωγή και αφιερωματική δημιουργία των Momix, του Μόουζες Πέντλετον και του Πίτερ Γκάμπριελ «PASSION» έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε δέκα (10) μοναδικές παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 28 & 29 Νοεμβρίου 2007 και στο Θέατρο Badminton στις 1, 2, 3, 5, 6, 7 Δεκεμβρίου 2007.
Tι: Oι M O M I X, ο Moses Pendleton και ο Peter Gabriel παρουσιάζουν «PASSION»
- Ένα αφιέρωμα στον «Τελευταίο Πειρασμό» του Νίκου Καζαντζάκη και του Martin Scorsese.
Ένας φόρος τιμής για τον Νίκο Καζαντζάκη, από παγκόσμιους δημιουργούς και διάσημους καλλιτέχνες, με αφορμή το «2007- Έτος Νίκου Καζαντζάκη , 50 χρόνια από το θάνατό του».

Που- Πότε:
Θεσσαλονίκη
, Μέγαρο Μουσικής : Τετάρτη 28/11 και Πέμπτη 29/11/2007
Αθήνα, Θέατρο Badminton: Σάββατο 1/12 έως και Παρασκευή 7/12/2007

Ξεκινά την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου η προπώληση εισιτηρίων

Μια παράσταση γεμάτη με εικόνες! Εικόνες μαγικές και μαγευτικές, εικόνες που φλερτάρουν με την οφθαλμαπάτη, σκηνικές συνθέσεις εντυπωσιακές και υπερβατικές, χρήση σύγχρονης και υψηλής τεχνολογίας, λέιζερ, ειδικοί φωτισμοί, σπέσιαλ εφέ, κάμερες, προβολές, κούκλες και μαριονέτες, σώματα, κίνηση και μουσική, επικίνδυνες ισορροπίες ακριβείας αλλά και «αιωρούμενες στιγμές» που ξεγελούν το μάτι, τροχιές που θυμίζουν πτήσεις.

Οι MOMIX επιστρέφουν στην χώρα μας προτείνοντας μια νέα οπτική εμπειρία, μια χορευτική καινοτομία που φέρει το τίτλο «PASSION».
Πρόκειται για ένα οπτικοακουστικό ταξίδι στο κόσμο του πάθους, όπως το συνέλαβε πρωταρχικά ο Νίκος Καζαντζάκης και το αποθανάτισε κινηματογραφικά ο Μάρτιν Σκορτσέζε.

Σε χορογραφία του κορυφαίου Μόουζες Πέντλετον και μουσική του μεγάλου Πίτερ Γκάμπριελ. Διάσημοι stars, αλλά κυρίως εμπνευσμένοι δημιουργοί, ζωντανοί θρύλοι που αποθέτουν τη δική τους διαχρονική αξία στο μύθο ενός άλλου θρύλου, του δικού μας Νίκου Καζαντζάκη, του μεγαλύτερου ίσως Έλληνα λογοτέχνη. Με ένα πολυθέαμα γεμάτο ευαισθησία, χιούμορ και ευρηματικότητα. Μια παράσταση που αποδεικνύει ότι η ποιότητα και η διασκέδαση, το θέαμα και η υψηλή αισθητική μπορούν και πρέπει να συνυπάρχουν !

Η επίδειξη δεξιοτεχνίας, ικανοτήτων, μεταμορφώσεων, υποκριτικής, τόλμης και φαντασίας συνυπάρχουν σε μία παράσταση γεμάτη νοσταλγία, τρυφερότητα, θάρρος, χιούμορ και οπτικές ιδέες, μία οπτικοακουστική πανδαισία που μοιάζει να περιφρονεί το "αδύνατο"! Μια παράσταση - αμφισβήτηση των νόμων της φυσικής. Με άλματα και φιγούρες που δεν υπακούουν στον νόμο της βαρύτητας. Μια παράσταση όμως, που πάνω από όλα είναι Χορός!