Διάσημοι συγγραφείς τα λένε δημοσίως!

24.09.2007
Δημόσια συζήτηση ανάμεσα στον Ιρανό συγγραφέα Salman Rushdie και στον Τούρκο νομπελίστα Orhan Pamuk περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον όσοι θα παρακολουθήσουν στις 8 Οκτωβρίου την πρώτη μέρα του The New Yorker Festival.
Δημόσια συζήτηση ανάμεσα στον Ιρανό συγγραφέα Salman Rushdie και στον Τούρκο νομπελίστα Orhan Pamuk περιμένουν με εξαιρετικό ενδιαφέρον όσοι θα παρακολουθήσουν στις 8 Οκτωβρίου την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ που διοργανώνει το περιοδικό New Yorker, πού αλλού... στη Νέα Υόρκη!

Οι δύο επιφανείς συγγραφείς θα συζητήσουν για την πατρίδα και τη λογοτεχνία στην ενότητα "Συζητήσεις ανάμεσα σε συγγραφείς", ενώ την ίδια στιγμή στο πλαίσιο του τριήμερου Φεστιβάλ θα συνομιλούν και άλλα δίδυμα συγγραφέων, σε άλλους χώρους, πάνω σε διαφορετικές -αλλά εξίσου ενδιαφέρουσες- θεματικές.

Τα εισιτήρια της συζήτησης "Salman Rushdie and Orhan Pamuk on Homeland" κοστίζουν 25 δολάρια και έχουν ήδη εξαντληθεί, τουλάχιστον online.

Ο κατάλογος των έργων του Salman Rushdie περιλαμβάνει τα: The Moor’s Last Sigh, The Satanic Verses, Shame, Shalimar the Clown, καθώς και το Midnight’s Children, με το οποίο κέρδισε τα βραβεία Booker for Fiction και Booker of Bookers.

Ο Orhan Pamuk κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας την περασμένη χρονιά, ενώ τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε 40 και πλέον γλώσσες. Ιδιαίτερα αγαπητός στην Τουρκία με μερικά από τα έργα του, όπως: The White Castle, The Black Book, The New Life, My Name Is Red, Snow και Istanbul.

[info: http://festival.newyorker.com]