"The Man Who" για τρίτη χρονιά!

24.09.2007
Το έργο «The Man Who» των Peter Brook / Marie-Hélène Estienne θα παρουσίαζεται στο Θέατρο «Πορεία» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, από την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου έως και τις 17 Δεκεμβρίου.
Το έργο «The Man Who» των Peter Brook / Marie-Helene Estienne θα παρουσίαζεται στο Θέατρο «Πορεία» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, από την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου έως και τις 17 Δεκεμβρίου.

Το έργο είναι βασισμένο στο μυθιστόρημα του ουμανιστή νευρολόγου Oliver Sacks «Ο άνθρωπος που μπέρδεψε τη γυναίκα του με ένα καπέλο», σε μετάφραση Δημήτρη Τάρλοου - Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία της ανατρεπτικής, αυστριακής σκηνοθέτιδας Renate Jett.

Πρόκειται για 17 σύντομα επεισόδια, όπου οι θεατές παρακολουθούν διάφορες εκφάνσεις νευρολογικών δυσλειτουργιών όπως επιληψία, αφασία, αυτισμός, οπτική αγνωσία, σύνδρομο Τουρέτ, τυφλότητα νευρολογικής αιτιολογίας κ.ά. Οι ηθοποιοί υποδύονται εναλλάξ τους ασθενείς και τους γιατρούς, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους θεατές να κατανοήσουν καλύτερα τον κόσμο αυτών των ανθρώπων, αλλά και να καταδείξουν πόσο λεπτή είναι η γραμμή που χωρίζει την ασθένεια από την υγεία, το φυσιολογικό από το μη φυσιολογικό.

Πολλές φορές οι ικανότητες και η αυξημένη ευαισθησία των ασθενών δημιουργούν την εντύπωση πως οι γιατροί γίνονται μαθητές τους. Η συνολική αίσθηση είναι ότι οι διαταραγμένοι άνθρωποι είμαστε εμείς οι ίδιοι. Η ασθένεια στο κείμενο ταυτίζεται με τις ιδιαίτερες ικανότητες, με ένα βάσανο δημιουργικό όσο και ακατανόητο, απαραίτητο όμως ίσως για να πλησιάσουμε το Θεό.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά :
Γρηγόρης Γαλάτης, Βασίλης Καραμπούλας, Μανώλης Μαυροματάκης, Δημοσθένης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Τάρλοου

Συντελεστές : Μετάφραση: Δημήτρης Τάρλοου
Μετάφραση Ιδιολέκτου: Στρατής Πασχάλης
Σκηνοθεσία: Renate Jett
Σκηνικά - κοστούμια: Sylvia Weber
Σύνθεση ήχων: Δημήτρης Ιατρόπουλος
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Αυθεντική Κίνηση : Madeleine Kinigadner ? Lissy
Video παράστασης: Γιάννης Γαϊτανίδης
Μοντάζ video : Αγγέλα Δεσποτίδου

Θέατρο Πορεία: Τρικόρφων 3-5 και 3ης Σεπτεμβρίου, Πλατεία Βικτωρίας
Τηλέφωνο : 210-8210991
Κάθε Δευτέρα στις 21.30
Τιμές εισιτηρίων
: 15€ + 13€ φοιτητικό
Κρατήσεις απαραίτητες.