Με Κάλλας ξεκινά το έτος της Ελλάδας στην Κίνα

26.09.2007
Το έτος της Ελλάδας στην Κίνα ξεκινά αύριο με συναυλία της Αγνής Μπάλτσα αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Μουσικού Φεστιβάλ του Πεκίνου.

Το έτος της Ελλάδας στην Κίνα ξεκινά αύριο με συναυλία της Αγνής Μπάλτσα αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Μουσικού Φεστιβάλ του Πεκίνου.

Το Πολιτιστικό Έτος της Ελλάδας στην Κίνα, που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2007 και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2008, επιχειρεί να παρουσιάσει το σύγχρονο και συνάμα διαχρονικό πρόσωπο του Ελληνικού Πολιτισμού και της Ελλάδας στην Κίνα.

Θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικά αφιερώματα, χορός, εκθέσεις αρχαιολογικές και σύγχρονης τέχνης, όπερα, συναυλίες παραδοσιακής, σύγχρονης και λαϊκής μουσικής, συνέδρια και εκθέσεις βιβλίου συνθέτουν το πλέγμα των δράσεων του Πολιτιστικού Έτους της Ελλάδας στην Κίνα.

Χθες ο υπουργός Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λιάπης είχε συνάντηση εργασίας για το θέμα αυτό με τον γενικό γραμματέα του ΥΠΠΟ κ. Χρήστο Ζαχόπουλο, τον γενικό γραμματέα Ολυμπιακής Αξιοποίησης κ. Σπύρο Κλαδά και τον πρόεδρο της ΕΡΤ κ. Χρήστο Παναγιωτόπουλο.

Οι εκδηλώσεις, που έχουν ανακοινωθεί τον Ιούλιο από τον κ. Βουλγαράκη, περιλαμβάνουν εκθέσεις (έκθεση Γιάννη Κουνέλλη, αρχαιολογική έκθεση «Αγών» κ.ά.), παραστάσεις (Θέατρο Τέχνης, Θέατρο Αττις, Εθνικό Θέατρο), χορό (Δημήτρης Παπαϊωάννου), συναυλίες (Μαρία Φαραντούρη - Μανώλης Μητσιάς) κ.λπ.

«Ολοκληρώσαμε σήμερα το πρόγραμμα για το Πολιτιστικό Έτος της Ελλάδος στην Κίνα. Έχουμε προγραμματίσει μια σειρά εκδηλώσεων πολιτιστικής φύσεως με κυρίαρχη τη συναυλία του Σταμάτη Σπανουδάκη, την έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης «Κλασικές Μνήμες στη Σύγχρονη Τέχνη» και την Εκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Ψιλάκη», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού.