Γρήγορες απολαύσεις στο κέντρο!

26.09.2007
Η ανικανοποίητη ανάγκη μιας ανδροπαρέας κοσ?ογυρισ?ένων φίλων για νόστιμο απογευματινό φαγητό και καλό καφέ στο κέντρο της Αθήνας οδήγησε στη δημιουργία του Amada Café.

Η ανικανοποίητη ανάγκη μιας ανδροπαρέας κοσμογυρισμένων φίλων για νόστιμο απογευματινό φαγητό και καλό καφέ στο κέντρο της Αθήνας οδήγησε στη δημιουργία του Amada Café & Gourmet Pizza.

Η απάντηση στην ερώτηση «Πού να πάμε;» έπρεπε να καλύπτει τρεις πάγιες ανάγκες της εν λόγω συντροφιάς:

1) Γρήγορο και γεμάτο γεύση καφέ για το ξεκίνημα της ημέρας. Ίσως να συνοδεύεται με κάτι μικρό αλλά χορταστικό και γευστικό.
2) Ένα μέρος στην Αθήνα για να φάνε επιτέλους εύκολο, απλό και νόστιμο φαγητό μέσα στην εργάσιμη εßδομάδα.
3) Η απογευματινή απόλαυση πριν γυρίσουν στα σπίτια τους με ένα χαλαρωτικό ποτό, να χαζέψουν όμορφο κόσμο ακούγοντας Jazz & Soul μουσική.

Αποφάσισαν να πάρουν τα πράγματα στα χέρια τους και σε δύο χρόνια ετοίμασαν το Amada Café & Gourmet Pizza στο γνωστό τριόροφο νεοκλασικό της γωνίας Βαλαωρίτου & Κριεζώτου, δημιουργώντας ένα art deco περιβάλλον από τη δεκαετία του ’20 με καθρέφτες, zinc bars, αυθεντικά poster, τοιχογραφίες και deco απλίκες.

Κι από φαγητό; Χειροποίητα ζουμερά burgers αλλά με fontina τυρί, ξυλόφουρνο που να φτιάχνει Pizza Napoletana (προϋπόθεση η συνεχής εκπαίδευση του pizzaiolo σε σχολή στην Νάπολη). Για όσους βιάζονται... υπάρχουν επιλογές από ένα χορταστικό μπουφέ με σπιτικές μικρές foccacie σε ατελείωτες παραλλαγές. Για κάτι ελαφρύ... νόστιμες προτάσεις για φρέσκιες σαλάτες με μοναδικά dressings, gourmet sandwiches με φρέσκο τόνο, και για επιδόρπιο σοκολατένια focaccia με mascarpone!

Κατόπιν επίμονης αναζήτησης, σερβίρεται ο μοναδικός, πλούσιος, γεμάτος γεύση καφές Amada Mocha, από έναν εξειδικευμένο παραδοσιακό παραγωγό καφέ στην Ιταλία. Μυστικό του οίκου αποτελεί η διατήρηση από γενιά σε γενιά της συνταγής για espresso με μοναδική κρέμα. Και όλα τούτα σε νορμάλ τιμές με classy service.

Χ.Τ.