Στο σφυρί τελευταίο έργο του Βαν Γκογκ

26.09.2007
Ενας πίνακας ζωγραφικής που θεωρείται από τα τελευταία έργα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ θα δημοπρατηθεί στις 7 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη.
'Ενας πίνακας ζωγραφικής που θεωρείται από τα τελευταία έργα του Βίνσεντ Βαν Γκογκ θα δημοπρατηθεί στις 7 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη.

Ο πίνακας που ανήκει σε σειρά έργων με τοπία που ο Ολλανδός καλλιτέχνης φιλοτέχνησε το 1890, αναμένεται να πωληθεί σε τιμή που θα κυμαίνεται ανάμεσα στα 28 και 35 εκατομμύρια δολάρια.

Το έργο που χρονολογείται στον Ιούνιο και Ιούλιο του 1890, στις τελευταίες εβδομάδες της ζωής του ζωγράφου, απεικονίζει αγρούς με σιτάρι στην Οβέρ-συρ-Ουάζ στη Γαλλία.

"Ο Βαν Γκογκ πέρασε τις τελευταίους μήνες της ζωής του στο πανδοχείο Ραβού της Οβέρ, 35 χλμ. βόρεια του Παρισιού και ο εν λόγω πίνακας ήταν μεταξύ αυτών που κοσμούσαν τους τοίχους του δωματίου του, τη στιγμή του θανάτου του", ανακοινώθηκε από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s.

Ο αδελφός του καλλιτέχνη, Τέο, φύλασσε το έργο έως την ημέρα της πώλησής του στον έμπορο τέχνης Πολ Κασίρερ το 1907.
Από το 2001, ιδιώτης κάτοχος του πίνακα είχε δανείσει τον πίνακα στο μουσείο Βαν Γκογκ του 'Αμστερνταμ όπου και εκτίθετο.