"Πορτοκάλι Λεμόνι Αυγό Καναρίνι" στο Θέατρο Προσκήνιο!

26.09.2007
Tο βραβευμένο έργο της Rinne Groffe, «Πορτοκάλι Λεμόνι Αυγό Καναρίνι» παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου μέχρι και την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου και μόνο κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, στο Θέατρο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.
Tο βραβευμένο έργο της Rinne Groffe, «Πορτοκάλι Λεμόνι Αυγό Καναρίνι» παρουσιάζεται από τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου μέχρι και την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου και μόνο κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, στο Θέατρο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.

Το έργο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Σωτήρη Καραμεσίνη και μετάφραση Αντώνη Πέρη, ενώ τους ήρωες ερμηνεύουν ο Κρατερός Κατσούλης, η Βίκυ Μαραγκάκη, η Ντορίνα Θεοχαρίδου και η Οδύσσεια Μπουγά.

Λϊγα λόγια για το έργο:
Η πραγματικότητα. Η ψευδαίσθηση. Ο ίδιος ο άνθρωπος αποτελεί τη διαχωριστική γραμμή που ενώνει τους δύο αυτούς κόσμους. Ο Γκρέητ είναι ένας ταχυδακτυλουργός που στα παλιότερα χρόνια θα μπορούσε να λέγεται μάγος. Γιατί κανένα τρικ δεν είναι μόνο δεξιοτεχνία και γιατί καμία ψευδαίσθηση δεν μπορεί να δημιουργηθεί αν δεν υπάρχει ακριβώς απέναντί της ένας θεατής. Η ψευδαίσθηση της μαγείας απαιτεί το κοινό. Η ψευδαίσθηση του έρωτα έχει ανάγκη από το άλλο μισό. Όλοι και όλα δοκιμάζονται επί σκηνής. Τα μαγικά, ο έρωτας, τα μυστικά, η εμπιστοσύνη, ο πόνος. Όσο οι πρωταγωνιστές παραμένουν ειλικρινείς τόσο διατηρούν την ελπίδα να συναντήσουν την πραγματική μαγεία. Από τη στιγμή όμως που θα αρχίσουν να υποκρίνονται, όχι μόνο θα χάσουν τον έλεγχο της ψευδαίσθησης αλλά θα θέσουν σε κίνδυνο και την ίδια τους τη ζωή.

Η παράσταση περιέχει ένα πλήθος από ταχυδακτυλουργικά τρικ, τα οποία καλούνται να πραγματοποιήσουν οι ηθοποιοί και σε ορισμένα σημεία απαιτούν και τη συμμετοχή του κοινού. Το σημαντικότερο τρικ στην πλοκή του έργου είναι το τρικ της Ωραίας Κοιμωμένης, η στιγμή κατά την οποία η βοηθός του Μάγου ισορροπεί υπνωτισμένη πάνω σε ένα σπαθί.

Το έργο έχει τιμηθεί με το Susan Smith Blackburn Prize

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία - Σκηνογραφία - Μουσική Επιμέλεια : Σωτήρης Καραμεσίνης
Μετάφραση : Αντώνης Πέρης
Κοστούμια : Αριστέα Γράβου
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
ΠΑΙΖΟΥΝ: Κρατερός Κατσούλης, Βίκυ Μαραγκάκη, Ντορίνα Θεοχαρίδου και Οδύσσεια Μπουγά.