Ρωμαίος και Ιουλιέτα χορεύουν Piazzola

27.09.2007
Στο πλαίσιο των φετινών Δημήτριων του Δήμου Θεσσαλονίκης, η πιο διαχρονική ιστορία αγάπης σε μια διαφορετική προσέγγιση... Το σημαντικό δεν είναι να σε αγαπούν αλλά να αγαπάς!
Στο πλαίσιο των φετινών Δημήτριων του Δήμου Θεσσαλονίκης, η πιο διαχρονική ιστορία αγάπης σε μια διαφορετική προσέγγιση... Το σημαντικό δεν είναι να σε αγαπούν αλλά να αγαπάς!

Τι: ΧΟΡΟΣ - Ρωμαίος & Ιουλιέτα - «Χοροθέατρο Τέχνης Χ.Α.Ν.Θ.»
Πού: Θέατρο Ε.Μ.Σ.
Πότε: 19 Οκτωβρίου
Είσοδος: 5€

Λονδίνο 1826. Παρίσι 1920. Νέα Υόρκη 1980. Ρώμη 2007. Αθήνα 2030.

Έχει σημασία το πότε; Πάντα... Πάντα υπήρχε, πάντα θα υπάρχει: Έρωτας. Τα αισθήματα που βιώνουμε όταν είμαστε ερωτευμένοι ίσως να αποτελούν τη φυσική κατάσταση του ανθρώπου. «Ο ερωτευμένος άνθρωπος είναι αυτός που οφείλει να είναι ως άνθρωπος»

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»: Η πιο όμορφη ιστορία αγάπης, η διαχρονική σαιξπηρική τραγωδία που αποτελεί ένα αγαπημένο και πάντα επίκαιρο θέμα, ένας ύμνος στον έρωτα που υπήρχε και πάντα θα υπάρχει.

Την ιστορία την ξέρoυμε. Αυτή η εκδοχή είναι ευχάριστα διαφορετική. Άλλες εποχές, άλλες απόψεις.

Μέσα από εναλλασσόμενες σκηνές που τις καθορίζει το ανάλαφρο, χιουμοριστικό αλλά και ταυτόχρονα δραματικό ύφος, μέσα από δραματικές - αλλά συνάμα και κωμικές συγκρούσεις - κινήσεις λιτές με καθαρές γραμμές, μινιμαλιστικά κουστούμια και ποικίλους ρυθμούς το «Χοροθέατρο Τέχνης Χ.Α.Ν.Θ.» επιδιώκει να προβάλλει ένα μήνυμα αγάπης και ανθρωπιάς, τη μυθική διάσταση του έρωτα, την τρέλα αλλά και την λογική που εμπεριέχει.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Χορογραφίες: Simone Martins
Σκηνοθεσία: Simone Martins
Σκηνικά: Simone Martins, Χάρης Πάλλας
Βοηθός Σκηνογράφου: Barbara Martins
Video art: Χάρης Πάλλας
Κοστούμια: Δέσποινα Τουλγαρίδου
Βοηθός ενδυματολόγου: Έλενα Τουλγαρίδου
Μουσική επιμέλεια: Aνδρέας Joycey
Μουσική: Astor Piazzola
Επιμέλεια προγράμματος: Αλεξία Γούργουλη
Γενική Διοργάνωση-Επικοινωνία: Έλενα Ιωάννου

Χορεύουν:
Χοροθέατρο Τέχνης Χ.Α.Ν.Θ.:
Πένυ Γραικού, Έλενα Ιωάννου, Δήμητρα Κυρίδου, Μαρία Μανδυλά, Barbara Martins, Ανδρέας Joycey, Λίλιαν Παπαγιαννίδου, Ελεάνα Ρούπα, Θεοδώρα Σιαξαμπάνη, Ευτυχία Φωτιάδου.

Φυτώριο:
Αλεξία Γούργουλη, Ιωάννα Μπουλά, Δέσποινα Τουλγαρίδου, Έλενα Τουλγαρίδου, Σοφία Φωτιάδου.