Γοτθική σάτιρα... με δόντια!

28.09.2007
Η ξεκαρδιστική 'γοτθική' σάτιρα με τίτλο "Νοσφεράτου Διδόντικους", παραγωγή της ομάδας Ex Animo, συνεχίζεται στο Θέατρο της Άνοιξης κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.

Η ξεκαρδιστική 'γοτθική' σάτιρα με τίτλο "Νοσφεράτου Διδόντικους", παραγωγή της ομάδας Ex Animo, συνεχίζεται στο Θέατρο της Άνοιξης κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9.

Η παράσταση δημιουργήθηκε μέσα από αυτοσχεδιασμούς της ομάδας με βασικό σκελετό της ιστορίας από το βιβλίο του Στρόκερ «Δράκουλας» και από την ασπρόμαυρη ταινία του Μουρνάου «Νοσφεράτου». Η παράσταση "έδεσε" με τη μουσική και τα τραγούδια του Στάθη Δρογώση.

Ο Τζόναθαν, ένας κλασικός Βρετανός συμβολαιογράφος, αναγκάζεται να κάνει ένα ταξίδι "αστραπή" στην Τρανσυλβανία για να πουλήσει έναν λονδρέζικο πύργο στον εκκεντρικό κόμη Δράκουλα. Με την παχυλή προμήθεια αυτής της επιχειρηματικής του επιτυχίας θα παντρευτεί την αφοσιωμένη - πλην όμως τυφλή - αρραβωνιατικιά του, Ελίζαμπεθ, η οποία τον περιμένει με κατανόηση.

Στο κατόπι του Τζόναθαν ο στενός φίλος του ζευγαριού Δρ Βαν Χέλσινγκ, ο οποίος - αν και φοβικός με έντονα στομαχικά προβλήματα - δεν χάνει ευκαιρία να υπογραμμίζει πόσο αγαπά τη δουλειά του... δηλαδή την καταδίωξη των πλασμάτων του σκότους.

Στην υγρή και απόκοσμη Τρανσυλβανία ο κόμης Δράκουλας αποδεικνύεται... παρεξηγημένη προσωπικότητα, αφού τα σουβλερά του δόντια καθόλου δεν συνάδουν με την τρυφερή του καρδιά. Διψασμένος για αίμα - κυρίως όμως για έρωτα - υποφέρει από την απώλεια της νύφης του, Ελιζαμπέτα.

Συμπαράσταση και φροντίδα βρίσκει στον πιστό του υπηρέτη Ίγκορ, που εκτός από καμπούρα... διαθέτει εξαιρετικά κοφτερή γλώσσα και το όνειρο να μετακομίσει σε έναν μουχλιασμένο σκοτεινό πύργο κοντά στη Βρετανική πρωτεύουσα.

Η άφιξη του Τζόναθαν στον πύργο θα αλλάξει τη ζωή όλων...

Ομάδα Ex Animo: Δημήτρης Ζωγραφάκης, Ροζαμάλια Κυρίου, Κωνσταντίνα Λαδοπούλου, Παύλος Εμμανουηλίδης, Ζήσης Ρούμπος, Φωτεινή Τιμοθέου.

Θέατρο της Άνοιξης // Γερμανικού 20,
Κεραμεικός Τηλ: 210 5238870.
Δευτέρα και Τρίτη: 21:00.
Εισιτήριο: € 18,00 (γενική είσοδος), € 12,00 (φοιτητικό, μαθητικό)