Cheapart 'παράδοση κατ' οίκον'!

04.10.2007
"Παράδοση κατ’ οίκον" είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης που παρουσιάζει η Cheapart από τις 4 ως τις 27 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή των Μανώλη Ηλιάκη, EmKei, Ελένης Θεοφυλάκτου, Χάρη Κοντοσφύρη, Σπύρου Τσακίρη, Μαρίας Οικονομοπούλου, Νίκου Παπαδημητρίου και Μαρίας Σαρρή.
"Παράδοση κατ’ οίκον" είναι ο τίτλος της ομαδικής έκθεσης που παρουσιάζει η Cheapart από τις 4 ως τις 27 Οκτωβρίου, στην οποία συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μανώλης Ηλιάκης, EmKei, Ελένη Θεοφυλάκτου, Χάρης Κοντοσφύρης, Σπύρος Τσακίρης, Μαρία Οικονομοπούλου, Νίκος Παπαδημητρίου και Μαρία Σαρρή.

Τι από το σήμερα θα παραδοθεί στο αύριο; Τι θα αποτελέσει την παράδοση του μέλλοντος; Τι θα κρατήσουμε και τι θα «πετάξουμε»; Ένας πρωταρχικός σκοπός της έκθεσης είναι η αναζήτηση της διαδικασίας της κατασκευής παράδοσης με τα σημερινά δεδομένα.

Μια «μελλοντολογία»-αν όχι επιστημονική φαντασία- θα μπορούσαμε να πούμε, δηλαδή, σχετικά με αυτό που αύριο θα ονομάζεται παράδοση. Το εγχείρημα αφορά βέβαια άμεσα και στη διερεύνηση της έννοιας της ταυτότητας ενός πολιτισμού και των απαραίτητων κρίσεών της καθώς παράδοση και ταυτότητα είναι έννοιες άμεσα συνδεδεμένες.

Κατά συνέπεια μια διερεύνηση της έννοιας της παράδοσης είναι τελικά μια σπουδή πάνω στην ισχύ των μονάδων κουλτούρας, στην ουσία αυτού του διαρκούς πολιτιστικού «πάρε-δώσε» από γενιά σε γενιά και στην επίδραση του χρόνου σε όλα αυτά;

Διεύθυνση: Θεμιστοκλέους & Α. Μεταξά 25 10681, Πλ. Εξαρχείων Χώρος: cheapart
Ώρες: Δευτέρα - Παρασκευή 15:00-21:00, Σάββατο 12:00-16:00