To ελληνικό βιβλίο σε 15 διεθνείς εκθέσεις

05.10.2007
Σε δεκαπέντε διεθνείς εκθέσεις βιβλίου προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ) να πάρει μέρος η Ελλάδα για το 2008.
Σε δεκαπέντε διεθνείς εκθέσεις βιβλίου προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοπωλών (ΠΟΕΒ) να πάρει μέρος η Ελλάδα για το 2008.

Σ' αυτό το πακέτο, με συνολικό προβλεπόμενο προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ που μένει να εγκριθεί από το υπουργείο Πολιτισμού, περιλαμβάνεται και η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου στο Πεκίνο των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου η Ελλάδα θα είναι τιμώμενη. Αυτή η συμμετοχή όμως αφορά αποκλειστικά το ΕΚΕΒΙ, στο οποίο πάντα το ΥΠΠΟ αναθέτει τη διοργάνωση όταν η χώρα είναι τιμώμενη, και ο προϋπολογισμός είναι ξεχωριστός.

Η προετοιμασία για το Πεκίνο (29 Αυγούστου - 2 Σεπτεμβρίου) έχει ήδη ξεκινήσει και εντός του Νοεμβρίου θα δοθούν στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες. Στις υπόλοιπες εκθέσεις το ΕΚΕΒΙ συμμετέχει αποκλειστικά για την προβολή της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, η οποία το 2008 θα είναι αφιερωμένη στο πολιτικό βιβλίο (το ιστορικό για το 2009) και θα εγκαινιάσει τον θεσμό της τιμώμενης χώρας, αρχίζοντας από τη Γαλλία - για το 2009 περιμένουμε την απάντηση της Γερμανίας και το 2010 θα είναι η Κίνα.

Η ΠΟΕΒ με τον πρόεδρό της Δ. Παντελέσκο παρουσίασε χθες ένα «επιχειρησιακό πρόγραμμα» συμμετοχής σε διεθνείς εκθέσεις, το οποίο δείχνει μια πιο επαγγελματική αντιμετώπιση του θέματος. Εκτός από τις καθιερωμένες συμμετοχές σε Φραγκφούρτη, Λειψία, Παρίσι, Μπολόνια, Λονδίνο, Λος Αντζελες, Λευκωσία, Κωνσταντινούπολη, Βελιγράδι και Τίρανα, και φυσικά Θεσσαλονίκη, θα πάει σε Νέο Δελχί, Αγία Πετρούπολη και Μόσχα, στρεφόμενη σε νέες αγορές.

Προς το παρόν, η ΠΟΕΒ με 20 εκδότες (οι 13 με δικό τους περίπτερο) ετοιμάζονται για τη Φραγκφούρτη (9-14 Οκτωβρίου), με τιμώμενη την Καταλονία. www.frankfurt-book-fair.com