Όλα όσα έχω ξεχάσει μπορούν να γεμίσουν ένα σπίτι;

08.10.2007
H παράσταση "Όλα όσα έχω ξεχάσει μπορούν να γεμίσουν ένα σπίτι;" είναι ένας καταιγισμός από ερωτήσεις που μιλούν για την ανθρώπινη κατάσταση. Ερωτήσεις που, αναπόφευκτα, όλοι θέτουμε στον εαυτό μας κάποια στιγμή στη ζωή μας... για την αγάπη, το φόβο, τη μοναξιά, την ανάγκη να ανήκεις κάπου, τη δίψα για εξουσία.
Μήπως η ευτυχία με ψάχνει σε λάθος μέρος;
Να πάω σε μιαν άλλη πόλη και να νοικιάσω ένα διαμέρισμα με ψεύτικο όνομα;
Να αφαιρέσω την εξάτμισή μου και να αρχίσω να οδηγώ στη γειτονιά τη νύχτα;
Είναι το σώμα μου ξενοδοχείο;
Είναι τα ψέματά μου ένα αριστούργημα πρωτοπορίας και εφευρετικότητας;

Η παράσταση "Όλα όσα έχω ξεχάσει μπορούν να γεμίσουν ένα σπίτι;" είναι ένας καταιγισμός από ερωτήσεις που μιλούν για την ανθρώπινη κατάσταση. Ερωτήσεις που, αναπόφευκτα, όλοι θέτουμε στον εαυτό μας κάποια στιγμή στη ζωή μας. «Μεγάλες» και «μικρές» ερωτήσεις, φιλοσοφικές και μη. Ερωτήσεις που μιλούν για την αγάπη, το φόβο, την μοναξιά, την ανάγκη να ανήκεις κάπου, τη δίψα για εξουσία, ερωτήσεις που κρύβουν την εκμετάλλευση του ανθρώπου από τον άνθρωπο.

Πόσα σημάδια έχεις;
Ποιο σημάδι σου αγαπάς ποιο πολύ;
Ονειρεύτηκες ποτέ ότι πετάς;
Ονειρεύτηκες ποτέ ότι σε κυνηγούν και δεν μπορείς να τρέξεις;
Προτιμάς να χάσεις ένα χέρι ή ένα πόδι;
Τι θα έκανες αν σου έμεναν 6 ώρες να ζήσεις;

Αφορμή και έμπνευσή για την παράσταση στάθηκε μια εικαστική εγκατάσταση των Peter Fischli και David Weiss με τίτλο Questions... αλλά και άλλα κείμενα που είχαν το ίδιο θέμα... όπως αυτά των John Cage, Ben Vautier και Forced Entertainment.

Η παράσταση θα ανέβει στο θέατρο ΑΡΓΩ Studio (Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο) από τις 20 Οκτωβρίου έως το τέλος του 2007 (Τετάρτη με Κυριακή).
Ώρες παραστάσεων:
21:30
Τιμές εισιτηρίων: 18 Ευρώ, 12 Ευρώ φοιτητικό
Το Όλα όσα έχω ξεχάσει μπορούν να γεμίσουν ένα σπίτι; πρωτοπαρουσιάστηκε τον Μάιο του 2007 για λίγες μόνο παραστάσεις.

Σκηνοθεσία - σύνθεση: Όλγα Ποζέλη
Σκηνικά - κοστούμια: Κωστής Δάβαρης
Μουσική: Δημήτρης Φριτζαλάς
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Βοηθοί σκηνοθέτη - βοηθοί παραγωγής: Ειρήνη Αγγελίδου, Ειρήνη Βλάχου Ηθοποιοί: Κυριακή Καραλουκά, Όλγα Ποζέλη, Γιώργος Ντούσης, Παύλος Σταυρόπουλος.

H Ομάδα Θεάτρου ΝΟΗΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ξεκίνησε την πορεία της το 1999 ανεβάζοντας στον ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ ΥΠΟ ΣΚΙΑΝ, τη Μεγάλη της Ευκαιρία του Alan Bennett και το Κήρυγμα του David Mamet. Ακολούθησε το Do you love me? βασισμένο στη ζωή και τα έργα του ψυχίατρου R. D. Laing στο Θέατρο ΦΟΥΡΝΟΣ, τον Οκτώβριος του 2001. Για το Do you love me? η Όλγα Ποζέλη ήταν υποψήφια για το βραβείο Νέου Δημιουργού της Ένωσης Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών. Το Μάρτιο του 2003 η ομάδα ανέβασε το Kvetch του Steven Berkoff στο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ. Τον Απρίλιο του 2004, η ΝΟΗΤΗ ΓΡΑΜΜΗ επιχείρησε άλλη μία παράσταση devised, Το Πουλί της Ηδονής, μια διασκευή ενός διηγήματος του βραβευμένου Αυστραλού συγγραφέα Peter Carey, στο θέατρο ΕΠΙ ΚΟΛΩΝΩ.

Η ΝΟΗΤΗ ΓΡΑΜΜΗ επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.