Έκθεση Ελλήνων γελοιογράφων

09.10.2007
Το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα» φιλοξενεί την έκθεση γελοιογράφων "Έλληνες Γελοιογράφοι - 21 Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Κύπρο" έως 30 Οκτωβρίου 2007.
Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και η Ελληνική Τράπεζα σε συνεργασία με τη Λέσχη «ΓΕΛοιογραφική Ανανέωση» Κύπρου, παρουσιάζουν, από 16 έως 30 Οκτωβρίου 2007 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα», την έκθεση γελοιογράφων «Έλληνες Γελοιογράφοι - 21 Καλλιτέχνες από την Ελλάδα και την Κύπρο».

Η έκθεση, την οποία οργανώνει η Ελληνική Τράπεζα, έρχεται στην Ελλάδα μετά από μια επιτυχημένη παρουσία στην Κύπρο. Συμμετέχουν με σκίτσα τους εικοσιένας (21) κορυφαίοι Έλληνες γελοιογράφοι από την Ελλάδα και την Κύπρο, πολλοί εκ των οποίων χαίρουν διεθνούς αναγνώρισης.

Συγκεκριμένα οι: Κώστας Βλάχος, Bas (Βασίλης Μητρόπουλος), Boss (Σώτος Βοσκαρίδης), Γιάννης Ιωάννου, Αντώνης Κελλας, Μιχάλης Κουντούρης, Κυρ (Γιάννης Κυριακόπουλος), Μαθ (Μάριος Αθηαινίτης), Ηλίας Μακρής, Παναγιώτης Μαραγκός, Γιώργος Μαυρογένης, Κώστας Μητρόπουλος, Γιώργος Μιτίδης, Σπύρος Ορνεράκης, Βαγγέλης Παυλίδης, Ανδρέας Πετρουλάκης, Πιν (Πέτρος Παπαπέτρου), Στάθης Σταυρόπουλος, Στασινός (Γιώργος Ζήνωνος), Βασίλης Χριστοδούλου και Άντης Ψημενόπουλος.

Πρόκειται να εκτεθεί ένας μεγάλος αριθμός από τα γνωστότερα έργα γελοιογραφίας της εποχής μας, μέσα από τα οποία σταχυολογούνται τα σημαντικότερα κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά γεγονότα των τελευταίων δεκαετιών. Είναι η πρώτη φορά που τόσοι διακεκριμένοι γελοιογράφοι συμμετέχουν σε μια κοινή έκθεση.

Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Χρήστος Φώλιας την Τρίτη 16 Οκτωβρίου στις 19:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων «Μελίνα».

Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων «Μελίνα»:
Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης - Θησείο, τηλ.: 210 34 52 150
Στάση metro: Κεραμεικός
Ώρες λειτουργίας: 9π.μ. - 1μ.μ. και 5μ.μ.-9μ.μ. εκτός Κυριακής
απογεύματος & Δευτέρας