Μπίρες με τα καντάρια στο Οktoberfest!

10.10.2007
"Πιες, στις χαρές πίνουν πολύ..." λέει το γνωστό ρητό και οι Γερμανοί το κρατούν το έθιμο στη γιορτή της μπίρας Οktoberfest. Φέτος στο 174ο Οktoberfest σημείωσαν νέο ρεκόρ. Σε 16 ημέρες καταναλώθηκαν 6,7 εκατ. λίτρα μπύρας!
"Πιες, στις χαρές πίνουν πολύ..." λέει το γνωστό ρητό και οι Γερμανοί το κρατούν το έθιμο στη γιορτή της μπίρας Οktoberfest. Φέτος στο 174ο Οktoberfest σημείωσαν νέο ρεκόρ.

Σε 16 ημέρες καταναλώθηκαν 6,7 εκατ. λίτρα μπύρας, ήτοι 10% περισσότερο από το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Το «Οktoberfest» γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1810 στο Μόναχο. Στο λιβάδι της Τερέζας (Τερεζνβίζε) ρέει άφθονη μπίρα, την οποία συνοδεύουν εκατομμύρια (μεθυσμένοι) επισκέπτες με λουκάνικα και μουσική.

Τεράστιες ορχήστρες πνευστών, όπως αυτή της φωτογραφίας, παίζουν το παραδοσιακό όργανο αλπικό κέρας. Και επειδή ίσως η συνεννόηση να πραγματοποιείται κάπως δύσκολα ανάμεσα σε ξένους και Βαυαρούς ύστερα από τόνους μπίρας, κυκλοφορεί και ειδικό λεξικό, το πολύγλωσσο «Wiesn».