3 λόγοι να βγεις απ το σπίτι

10.10.2007
Τα λόγια είναι ίσως περιττά για τους θαμώνες ενός από τα κλασικότερα μαγαζιά του Κολωνακίου.

Jackson Ηall

Τα λόγια είναι ίσως περιττά για τους θαμώνες ενός από τα κλασικότερα μαγαζιά του Κολωνακίου. Όσοι όμως δεν έχουν μυηθεί στα ατελείωτα μεσημέρια στον πεζόδρομο της Μηλιώνη παρέα με το πιο αυθεντικό Cowboy Burger της πόλης, οφείλουν να σπεύσουν άμεσα και να εγκατασταθούν μόνιμα σε έναν από τους αραχτούς καναπέδες του πιο διάσημου Ινδιάνου του κέντρου, μέσα σε μια διάχυτη αμερικάνικη ατμόσφαιρα με αυθεντικά memorabilia στους τοίχους και τα bar. Το πάρτι συνεχίζεται ως το βράδυ, όταν ο πεζόδρομος σφύζει από κόσμο έτοιμο να μεθύσει με ένα από τα 33 κοκτέιλ που βρίσκονται στον κατάλογο αλλά και όποιο άλλο ποτό σκαρφιστούν οι barmen του Jackson Hall. Αν βρεθείς μια φορά κοντά στον ινδιάνο, θα γίνεις σίγουρα και φίλος και θαμώνας του.

Διεύθυνση: Μηλιώνη 4, Κολωνάκι, τηλ.: 210-3616098, www.jacksonhall.gr

Ζέφυρος

Ψάρι σημαίνει θάλασσα και δεν υπάρχει καλύτερο μέρος στην Αττική για ψάρι από το Μικρολίμανο. Το εστιατόριο Ζέφυρος θα σε μεταφέρει σε ελάχιστα λεπτά σε κλίμα και ατμόσφαιρα καλοκαιριού αλλά και ιστιοπλοϊκού, μια και το ντεκόρ του εστιατορίου θυμίζει έντονα αριστοκρατικό πλοίο. Η μυρωδιά από τα θαλασσινά θα σε κάνει να ανυπομονείς για τη στιγμή που θα γευτείς τους μεζέδες παρέα με το πιο καλό κρασί της περιοχής. Διάλεξε ένα καλό ψάρι για σένα και την παρέα σου, κι αν δεν είσαι και πολύ έμπειρος, άσε το προσωπικό του Ζέφυρου να σε περιποιηθεί. Το μέρος είναι ιδανικό για ραντεβού, αφού μια βόλτα στην παραλία δίπλα στα καϊκια και τα ιστιοφόρα κλείνει με τον ιδανικό τρόπο ένα πολυτελές δείπνο.

Διεύθυνση: Ακτή Κουμουνδούρου 48, Μικρολίμανο, τηλ.: 210-4175152

Artisti Τhalassa

Αν δεν έχεις πάρει ακόμα χαμπάρι τι γαστριμαργική γωνιά έχει στηθεί στο Μικρολίμανο ανάμεσα στο Artisti Thalassa και το Artisti Macaroni, πρέπει να σπεύσεις άμεσα στην περιοχή με άδειο στομάχι. Το ιδανικό περιβάλλον για δείπνο ρομαντικό αλλά και παρεϊστικο είναι σίγουρα στο εστιατόριο Artisti Thalassa. Όπως φαντάζεσαι και από την ονομασία του, τον πρώτο λόγο έχουν τα θαλασσινά που φτάνουν φρέσκα καθημερινά στο εστιατόριο για να ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς πελάτες. Τα ορεκτικά με θαλασσινά, οι γαρίδες και οι αστακομακαρονάδες θα πηγαινοέρχονται στο τραπέζι σου με τη θάλασσα στα πόδια σου να σκηνοθετεί το τέλειο background. Η απόλαυση είναι πολύ κοντά σου για να την απαρνηθείς, οπότε πάρε το αυτοκίνητό σου κι έφυγες για Μικρολίμανο και Artisti Thalassa.

Διεύθυνση: Ακτή Κουμουνδούρου 38, Μικρολίμανο, τηλ.: 210-4173087