ΓΛΥΦΑΔΑ: Όταν η διασκέδαση πάει νότια

10.10.2007
Όσα μαγαζιά κι αν ανοίξουν στο κέντρο της πόλης, η Γλυφάδα και η Κηφισιά-Πολιτεία θα παραμένουν πάντα οι περιοχές που υπόσχονται να σου εξασφαλίσουν σίγουρη διασκέδαση. Διάβασε ποιες είναι οι διευθύνσεις που πρέπει να έχεις οπωσδήποτε στην agenda του κινητού σου και ρίξ το έξω.

Νest
Διεύθυνση: Λαζαράκη 45 και Ζησιμοπούλου, Γλυφάδα,
τηλ.: 210-8986035

Οι Γλυφαδιώτες βρήκαν επιτέλους το all day στέκι τους στους άνετους καναπέδες του Nest. Δοκίμασε τον καλύτερο freddo της Γλυφάδας δίπλα στις ωραιότερες γυναίκες των νοτίων προαστίων. Όσο περνούν οι ώρες, η happy ατμόσφαιρα του Nest γεμίζει ασφυκτικά την μπάρα δίπλα από τον d.j., δίνοντας άλλο χρώμα και ρυθμό στις βραδιές σου. Ο πάνω χώρος είναι ιδανικός για να οργανώσεις το prive πάρτι σου αλλά και για ρομαντικό ραντεβού, μια και τα τραπέζια δίπλα στο τζάκι προσφέρουν την απομόνωση και την κατάλληλη ατμόσφαιρα για να δειπνήσεις με την κοπέλα σου. Τα πιάτα ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς γευσιγνώστες με τις πένες με pesto και ricotta αλλά και τις νουαζέτες με πουρέ από μελιτζάνα σε μεσογειακή σάλτσα να σε κερδίζουν από την πρώτη μπουκιά. Κλείσε μια ιδανική βραδιά με ένα γλυκό Παβέ κι ένα μπουκάλι κρασί από τον πλούσιο κατάλογο.

Seiza Boutique Cafe
Διεύθυνση: Ζησιμοπούλου και Λαζαράκη 45, Γλυφάδα,
τηλ.: 210-9680545

Το Seiza φάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι έχει να προσφέρει κάτι διαφορετικό στη διασκέδαση στη Γλυφάδα και μάζεψε γρήγορα τους τοπικούς celebrity, οι οποίοι βαρέθηκαν τα προηγούμενα στέκια τους κι έτρεξαν να πιάσουν θέση στους αραχτούς καναπέδες που δίνουν μια καλή οπτική του χώρου αλλά και της περαντζάδας της Ζησιμοπούλου. Ιδανικό για να πιεις καφέ με την παρέα σου μέχρι τις τελευταίες απογευματινές ώρες, όταν οι θαμώνες επιστρέφουν καλοντυμένοι και το μετατρέπουν στο πιο κυριλέ bar της περιοχής. Αν πεινάσεις, οι σαλάτες και τα απλά αλλά πολύ περιποιημένα πιάτα του Seiza Boutique Caf θα φροντίσουν να γεμίσουν το στομάχι σου αλλά και να εντυπωσιάσουν την κοπέλα που συνοδεύεις.

Fishbar
Διεύθυνση: Ζησιμοπούλου 2, Γλυφάδα,
τηλ.: 210-9680100

Η νέα τρέλα της Μεσογείου προσγειώθηκε και στη Γλυφάδα και φέρνει κάτι το εντελώς διαφορετικό στα βράδια σου. Στο Fishbar οι επιλογές είναι άπειρες και εξαρτάται από τη διάθεσή σου αν θα περάσεις ένα ήρεμο βράδυ με την κοπέλα σου με οστρακοειδή, σπαγγέτι με θαλασσινά και παραδοσιακή πουτίγκα μαζί μ ένα καλό μπουκάλι κρασί ή αν θα πας με την παρέα σου για να λιώσετε στην μπάρα με ούζα και κρασιά από τους καλύτερους Έλληνες παραγωγούς. Οι διάφοροι d.js που κάθονται στην κονσόλα φροντίζουν ώστε ο κόσμος να είναι διαρκώς σε ανεβασμένη διάθεση με όλα τα είδη της καλής ελληνικής μουσικής. Η καλοκαιρινή ατμόσφαιρα και οι ναυτικές αναφορές στις εικαστικές παρεμβάσεις είναι ό,τι χρειάζεσαι για να ξεφύγεις από την γκρίζα διάθεση του φθινοπώρου.

Έντεκα
Διεύθυνση: Κύπρου 11, Γλυφάδα,
τηλ.: 210-8982880

Το bar που σου κρατάει συντροφιά τα τελευταία χρόνια ανοίγει και φέτος με ακόμα πιο funky διάθεση, με τη γνωστή πετυχημένη συνταγή με τις live εμφανίσεις να εγγυάται αξέχαστα βράδια ακόμα και μεσοβδόμαδα. Μακριά από τη βαβούρα του κέντρου της Γλυφάδας, ο κόσμος των νοτίων προαστίων βρήκε το στέκι του σε ένα χώρο που φαίνεται πολύ ήσυχος απέξω, αλλά αρκεί μια ματιά μέσα από την πόρτα του για να μπεις κι εσύ σε party διάθεση. Τα πιάτα που ικανοποιούσαν πέρσι τον ουρανίσκο σου κάνουν πάλι την εμφάνισή τους και σε περιμένουν να τα απολαύσεις μαζί με τα πιο ιδιαίτερα κοκτέιλ. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τα φιλετίνια με σος λεμονιού και το κανταϊφι με σος ρακόμελου και κρέμα από μαστίχα.

Το 25αράκι
Διεύθυνση: Μάρκου Μπότσαρη 8, Γλυφάδα,
τηλ.: 210-8944112

Στο Βόλο το τσίπουρο είναι τοπική θρησκεία με δική της τελετουργία. Στη Γλυφάδα το τσίπουρο έχει κερδίσει επάξια τη θέση του στους μοδάτους ουρανίσκους. Υπεύθυνο το μίνιμαλ αισθητικής 25αράκι, που με τσίπουρο της οικογένειας Αποστολάκη και ολόφρεσκους θαλασσινούς μεζέδες αναλαμβάνει να μας εκπαιδεύσει στις ιωδιούχες γεύσεις. Σε μία εποχή που όλα σερβίρονται προκάτ, το 25αράκι δημιουργεί ακόμα και τις σος του από το μηδέν και φυσικά οι τηγανητές πατάτες του δεν αποτελούν εξαίρεση. Τα ψάρια που φέρνει καθημερινά το καϊκι, οι 20something ιδιοκτήτες του, το celebrity κοινό του και ο πολύ φιλικός λογαριασμός στο τέλος είναι μερικά στοιχεία που κάνουν το 25αράκι να αποκτά καθημερινά νέους θαμώνες. Η μουσική προφανώς είναι ελληνική και τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να πείτε αρκετά θαλασσινά «εβίβα» και τα μεσημέρια. .

Κiliza
Διεύθυνση: Κωνσταντινουπόλεως 13, Γλυφάδα,
τηλ.: 210-8944648

Για τους λάτρεις της πολίτικης κουζίνας αλλά και για όσους δεν είχαν ακόμα την τύχη να δοκιμάσουν τις γεύσεις από τη γειτονική χώρα, το Kiliza κερδίζει τα βλέμματα και τους γευσιγνώστες σε μια περιοχή γεμάτη εστιατόρια. Η αρχαία Κίλις, που έδωσε και το όνομα στο εστιατόριο, είναι η γενέτειρα του κεμπάπ και οι Κωνσταντινοπολίτες ιδιοκτήτες του φρόντισαν να ματαφέρουν ατόφια την παράδοση και τις συναρπαστικές γεύσεις της Ανατολής στον κατάλογο του εστιατορίου. Ξεκίνησε με ιτσλί κεφτέ και λαχματζούν για να συνεχίσεις με Sac Kavurma ή Αλί Ναζί. Διάλεξε και ένα κρασί από τον πλούσιο κατάλογο και η βραδιά σου στο Kiliza προμηνύεται μεθυστική.

La Ρasteria
Διεύθυνση: Β. Κατράκη 6, Πλατεία Μπιζανίου, Γλυφάδα,
τηλ.: 210-8945085

Ένα είναι το μέρος που σκέφτεσαι κάθε φορά που θες να φας μακαρόνια και, ευτυχώς για σένα, είναι παντού. Η σαλάτα με το σπανάκι, το μπέικον και την γκοργκοντζόλα σε πικάντικη σάλτσα μουστάρδας θα σου ανοίξει την όρεξη για το Carpaccio και την Bufala Preciosa. Η Carbonara προτείνεται για πολύ πεινασμένους, ενώ από τα κρεατικά οφείλεις να δοκιμάσεις το κοτόπουλο Toscanini αλλά και τα Braciola Mediterranea. Οι Ιταλοί φημίζονται και για τα γλυκά τους, οπότε μια Panna Cotta Estate θα σε βοηθήσει να γλυκαθείς αλλά και να χωνέψεις. Φτιαγμένα μόνο από παραδοσιακά ιταλικά προϊόντα, τα πιάτα της La Pasteria αποτελούν το καλύτερο δείγμα ιταλικής κουζίνας που μπορεί κάποιος να βρει στα νότια προάστια.