ΚΗΦΙΣΙΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ-ΚΕΦΑΛΑΡΙ: Η ΠΥΞΙΔΑ ΤΗΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ

11.10.2007
Σε ένα μεγάλο και μοντέρνο χώρο στην Πολιτεία, το Wabi κάνει τη διαφορά και προσελκύει κόσμο που ξέρει να διασκεδάζει σε lounge ρυθμούς. Wabi στα ιαπωνικά σημαίνει απλότητα και πηγάζει από τη Ζεν φιλοσοφία.

Επιμέλεια: Χρήστος Χατζηιωάννου
Photos: Σάκης Πουλιάσης

Wabi Lounge
Διεύθυνση: Ελευθερώτριας 25, Πολιτεία,
τηλ.: 210-6233792

Σε ένα μεγάλο και μοντέρνο χώρο στην Πολιτεία, το Wabi κάνει τη διαφορά και προσελκύει κόσμο που ξέρει να διασκεδάζει σε lounge ρυθμούς. Wabi στα ιαπωνικά σημαίνει απλότητα και πηγάζει από τη Ζεν φιλοσοφία. Πελώριοι και απόλυτα αραχτοί καναπέδες τηρούν λοιπόν τη φιλοσοφία του μαγαζιού και περιβάλλουν την μπάρα, η οποία τα βράδια κάθε άλλο παρά Ζεν θυμίζει, αφού σφύζει από κόσμο. Η θέα τα απογεύματα είναι μαγευτική και σίγουρα ενδείκνυται για ένα ποτήρι κρασί παρέα με την κοπέλα που θες να εντυπωσιάσεις. Το Wabi σε καλεί να γνωρίσεις και τα τρία του πρόσωπα, από το πρωί με καφέ και υπέροχα γλυκά, τα απογεύματα των καθημερινών με lounge ακούσματα και τα βράδια του Σαββατοκύριακου με main-stream μουσική και fun διάθεση. Όσο για την κουζίνα του, μια δοκιμή θα σε κάνει φανατικό.

Barocco Lounge
Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 12, Κηφισιά,
τηλ.: 210-8017977

Σε ένα μοντέρνο και πρωτότυπο χώρο γεμάτο χρώματα και στιλ που σε καλεί να τον εξερευνήσεις, το Barocco Lounge προσφέρει απλόχερα στιγμές ξεκούρασης στους κατοίκους των βορείων προαστίων. Η υπέροχη μουσική που κινείται από lounge σε jazz αλλά και rock ρυθμούς, συνοδεύει ιδανικά τον καφέ με την παρέα σου στους άνετους καναπέδες του. Αν ζητάς μερικές στιγμές μοναξιάς με την κοπέλα σου, στο Barocco θα βρεις το ειδυλλιακό σκηνικό για ένα ρομαντικό ραντεβού με καλό κρασί αλλά και κάποια από τις προτάσεις του σεφ. Αν πλησιάσεις την μπάρα, θα συναντήσεις τους hardcore θαμώνες του μαγαζιού και με τις ευλογίες του barman και του d.j. θα νιώσεις την ατμόσφαιρα κοντά στο κλείσιμο να γίνεται άκρως ηλεκτρική.

Nueve
Διεύθυνση: Κολοκοτρώνη 9, Κηφισιά,
τηλ.: 210-8015050

Ένας μοντέρνος χώρος με έντονο το μαύρο στοιχείο έχει προσγειωθεί από τις αρχές Μαϊου στο πιο busy εμπορικό κέντρο της Κηφισιάς και έχει ταράξει τα νερά στη διασκέδαση της περιοχής. Η πλούσια μπάρα με πολλές διαφορετικές αλλά και ακριβές ετικέτες εγγυάται ατέλειωτες βραδιές, μια και το Nueve 9 μένει ανοιχτό ως τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν ο ήλιος αρχίζει να σκάει μύτη στον ορίζοντα. Με καλή ελληνική μουσική από τον Νίκο που κυριαρχεί στα decks, η διασκέδαση ανεβαίνει κατακόρυφα προσελκύοντας τις ωραιότερες γυναίκες των βορείων προαστίων στους ακριβούς καναπέδες του. Φρόντισε να πας από νωρίς και να πιάσεις θέση στην μπάρα με καλή οπτική προς τα τραπέζια, για να διαλέξεις την επόμενή σου κατάκτηση.

Foo (Fubar)
Διεύθυνση: Κηφισίας 244 και Παπαδιαμάντη 2, Κηφισιά,
τηλ.: 210-8019504

Μπορεί η ταμπέλα έξω από το μαγαζί να λέει Foo, αλλά για εμάς θα είναι πάντα το αγαπημένο μας Fubar (Fucked Up Beyond All Recognition), μια και το Fubar παραμένει πάντα το επίκεντρο της διασκέδασης των Κηφισιωτών και όχι μόνο. Πάρε την παρέα σου και καθίστε σ' έναν από τους αναπαυτικούς καναπέδες με θέα στην περαντζάδα από κάτω και διάλεξε ένα από τα πολλά Fubar Cocktails που σου προτείνει ο Στράτος μέσα από την μπάρα. Κάθε επίσκεψή σου στο Foo θέλει και διαφορετικό κοκτέιλ κι εμείς σου προτείνουμε τα Frankenjack, Luigi, Diplomat και Bubbly Dreams για βραδιές που θα σου μείνουν αξέχαστες. Για ρομαντικό ραντεβού, πήγαινε από νωρίς και βρες το ιδανικό τραπέζι για να ξεμοναχιαστείτε.

Local
Διεύθυνση: Χρήστου Λαδά και Ολύμπου 21, Κηφισιά,
τηλ.: 210-8018236

Στέκι πολλών επωνύμων αλλά και fan των soulful vibes, το Local αποτελεί σταθερή αξία στη διασκέδαση των βορείων προαστίων και σε καλεί να ζήσεις κι εσύ από κοντά τη mainstream ατμόσφαιρά του.

Τηλέμαχος
Διεύθυνση: Φραγκοπούλου 19, Κάτω Κηφισιά,
τηλ.: 210-8074015

Οι πειρασμοί του 21ου αιώνα, όπως λέει και στο site του, βρίσκονται στο εστιατόριο Τηλέμαχος κι εσύ οφείλεις να πας από κοντά για να τους γευτείς. Με πείρα και ιστορία που κρατάει από τα χρόνια του Μεσοπολέμου, ο Τηλέμαχος αποτελεί αναμφισβήτητα σταθερή αξία στις γευστικές επιλογές των βορείων προαστίων και στέκι πολλών καλοφαγάδων. Πριν παραγγείλεις, πιες λίγο από το χύμα Αγιωργήτικο Cabernet κρασί του για να μπεις στο κλίμα. Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις τη σαλάτα Καπονάτα, την τηγανιά και τους κολοκυθοκεφτέδες αλλά και Σταβλίσια μπριζόλα. Όλα τα γλυκά είναι σπιτικά, με την Καρυδόπιτα να είναι top στη λίστα των επιλογών σου.

Τηλέμαχος Barbeque Club
Διεύθυνση: Φραγκοπούλου 22 και Μπότσαρη, Κάτω Κηφισιά,
τηλ.: 210-8076680

Ποιοτικό όσο και το αδερφάκι του στη διπλανή γωνία αλλά με πιο άγρια διάθεση και πιο πικάντικες γεύσεις, το Τηλέμαχος Barbeque Club έρχεται να κλέψει θαμώνες από το παλιό κλασικό εστιατόριο και να τους κάνει μόνιμους πελάτες του. Κάθε νύχτα εξελίσσεται σε μεγάλο συμπόσιο σ' ένα χώρο που μοιάζει αρκετά με οχυρό και αιχμαλωτίζει μέσα τους φίλους του καλού κρέατος. Βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο για το 2007, το Τηλέμαχος BBQ Club σε περιμένει για μια βραδιά άκρως ανδρική με πολύ κρέας, σε ό,τι μορφή και γεύση μπορείς να φανταστείς, και άφθονο κρασί μέχρι τελικής πτώσης.

Βarceloneta
Διεύθυνση: Λεωφ. Κηφισίας 267, Κηφισιά,
τηλ.: 210-8013448

Κάτι εντελώς διαφορετικό στη διασκέδαση της πόλης, μια και τα ισπανικά στέκια σπανίζουν. Tapas αλλά και πιο χορταστικά πιάτα σ' ένα χώρο καθαρά μεσογειακό.

Τike
Διεύθυνση: Χαριλάου Τρικούπη και Κρήτης 27, Κηφισιά,
τηλ.: 210-8014584

Όλες οι πολίτικες συνταγές που δεν έχεις δοκιμάσει βρίσκονται στον κατάλογο του Tike. Εξαιρετικός πουρές μελιτζάνας συνοδεύει τα περισσότερα πιάτα, με τα κεμπάπ και το λαχματζούν να παίρνουν άριστα 10.

Τελευταία τροποποίηση στις 06.03.2023 - 17:56