Μία γευστική Fuga στον κήπο του Μεγάρου

06.10.2010
Ένα ιδιαίτερα κομψό εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών αποκτά η Αθήνα. Πρόκειται για μια νέα γαστριμαργική άφιξη, αυτή τη φορά στην καρδιά του κήπου του Μεγάρου Μουσικής.

Ένα ιδιαίτερα κομψό εστιατόριο υψηλών προδιαγραφών αποκτά η Αθήνα. Πρόκειται για μια νέα γαστριμαργική άφιξη, αυτή τη φορά στην καρδιά του κήπου του Μεγάρου Μουσικής.

Το Μέγαρο Μουσικής υποδέχεται φέτος το εστιατόριο Fuga*, νέο μέλος του Ομίλου Τραστέλη, με την υπογραφή του γνωστού σεφ Andrea Berton (δύο αστέρια Michelin από το εστιατόριο Trussardi alla Scala στο Μιλάνο).

Ένα εστιατόριο αυτού του επιπέδου, στον κήπο του Μεγάρου, ήταν κάτι που έλειπε από το κέντρο της Αθήνας. Χώρος καλλιτεχνικός, ανοικτός και προσβάσιμος όλες τις ώρες για το κοινό, ανεξαρτήτως παραστάσεων. Διαθέτει χωριστή είσοδο από την οδό Κόκκαλη 1, αλλά και πρόσβαση μέσω του πάρκινγκ του Μεγάρου, όπου ειδική σήμανση οδηγεί το κοινό απευθείας από το ασανσέρ στο εστιατόριο.

Το Fuga βρίσκεται στην κορυφή του καταπράσινου λόφου του κήπου, με θέα σε όλη την Αθήνα. Το μοντέρνο design, με λιτές γραμμές σε γήινους τόνους, αλλά και το ξύλο, συνθέτουν ένα χώρο εντυπωσιακό που έχει επιμεληθεί ο διακοσμητής Άγγελος Αγγελόπουλος.

Η φιλοσοφία της κουζίνας του: επιστροφή στην απλότητα με αγαπημένες ιταλικές και μεσογειακές γεύσεις και έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών. Ο σύμβουλος σεφ Αντρέα Μπερτόν, βραβευμένος με δύο αστέρια Michelin για την κουζίνα του στο εστιατόριό του Trussardi alla Scala στο Μιλάνο, πειραματίζεται με απλές βάσεις, δοκιμασμένες μεθόδους και ερεθιστικούς συνδυασμούς για να δημιουργήσει αυθεντικά και ÇκατανοητάÈ πιάτα που καταγράφονται άμεσα στη γευστική μνήμη, πάντοτε με βάση τη μεσογειακή, ιταλική κουζίνα. Όπως ο ίδιος λέει: «Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να κάνω πιάτα με γεύσεις ξεκάθαρες, δηλαδή ο πελάτης να μπορεί κατευθείαν να καταλάβει τι υπάρχει στο πιάτο».

Στην ίδια φιλοσοφία κινείται και ο μόνιμος σεφ (resident chef) του εστιατορίου, ο ιταλός Pantaleo de Pinto (Πανταλέο ντε Πίντο) που έχει συνεργαστεί με τον Αντρέα Μπερτόν, ενώ η τελευταία του δουλειά ήταν στο διάστερο Atelier de Joël Robuchon στο Παρίσι. Η κουζίνα του Fuga είναι φιλική και αρωματισμένη με εποχικές μυρωδιές.
Τα υλικά είναι πάντα φρέσκα και προσεκτικά επιλεγμένα.
Signature πιάτα: το κλασικό ριζότο αλά μιλανέζε, το αρνάκι με μελιτζάνα και μαγιονέζα τομάτας και το αφράτο τιραμισού.
Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει ιταλικές ετικέτες με πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής, πολλές από τις οποίες δεν υπάρχουν στην Ελλάδα.

Το Fuga είναι ιδανικό για επαγγελματικές συναντήσεις, παρέες και οικογένειες που εκτιμούν το καλό γαστρονομικό φαγητό σε λογικές τιμές. Είναι ανοιχτά καθημερινά, όλη την ημέρα, όλο το χρόνο (το χειμώνα στη σάλα και το καλοκαίρι στη βεράντα του), ενώ λειτουργεί και after concert με το κανονικό του μενού.

Fuga: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Κόκκαλη 1 .
Τηλ.: 210 724 2979

*Fuga: Ο όρος χρησιμοποιήθηκε κατά το Μεσαίωνα για να χαρακτηρίσει ένα πολυφωνικό έργο στο οποίο όλες οι φωνές τραγουδούν την ίδια μελωδία, αρχίζουν όμως η μία μετά την άλλη με διαφορά φάσης κάποιων μέτρων. Η φούγκα θεωρείται το αποκορύφωμα της πολυφωνικής τέχνης και της αντιστικτικής γραφής.