The Town

21.01.2011
Μια ομάδα από τέσσερις κακοποιούς ζει και «εργάζεται» στη Βοστόνη, συγκεκριμένα ειδικεύονται στις ληστείες τραπεζών. Ο Νταγκ είναι ο εγκέφαλος και αρχηγός αυτής της ομάδας

Σκην.: Μπεν Άφλεκ

Πρωταγ.: Μπεν Άφλεκ, Πητ Πόστλγουεϊτ, Κρις Κούπερ

Μια ομάδα από τέσσερις κακοποιούς ζει και «εργάζεται» στη Βοστόνη, συγκεκριμένα ειδικεύονται στις ληστείες τραπεζών. Ο Νταγκ είναι ο εγκέφαλος και αρχηγός αυτής της ομάδας και όλα θα αλλάξουν όταν θα πάρει λίγο σαν όμηρο την εργαζόμενη μιας τράπεζας. Από το σημείο αυτό δεν θα είναι τίποτα το ίδιο, όλα θα αλλάξουν στη ζωή του Νταγκ περισσότερο, αλλά και στην ζωή όλων.

Ο Μπεν Άφλεκ μας δείχνει τις σκηνοθετικές και σεναριακές του δυνατότητες παραδίδοντας ένα υποδειγματικό δραματικό θρίλερ. Ισορροπεί τέλεια ανάμεσα στο ψυχολογικό και το δυναμικό. Η ταινία συνεχίζει να είναι μια ταινία δράσης αλλά ταυτόχρονα χαρτογραφεί την ανθρώπινη ψυχή με τα αδιέξοδα της και τις υποσυνείδητες αβύσσους της. Όλο το καστ είναι εξαιρετικό με τον Μπεν Άφλεκ να κρατά τον πρωταγωνιστικό ρόλο και να θέτει την ταινία του ισχυρή υποψηφιότητα για τις επερχόμενα βραβεία σε περισσότερες από μια κατηγορίες.


Συνολικά το The Town αποτελεί μια συγκλονιστική ταινία με καταιγιστική δράση, αγωνία και ερμηνείες που θα μείνουν. Η ταινία προβλήθηκε στις περσινές Νύχτες Πρεμιέρας Conn-x.

Βαθμολογία: 2,5/5

Κ. Ε.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ