Kissed (1996)

02.03.2012
Ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο, του οποίου και μόνο η υπόθεση παραπέμπει στα video nasties των 80s. Στην πράξη, όμως, η υπόθεση της νεκροφιλίας προσεγγίζεται από την Καναδέζα Λιν Στόπκεβιτς όχι μονάχα με ευαισθησία, αλλά σχεδόν με ρομαντική διάθεση και απρόσμενη αυθεντικότητα.

Ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο, του οποίου και μόνο η υπόθεση παραπέμπει στα video nasties των 80s. Στην πράξη, όμως, η υπόθεση της νεκροφιλίας προσεγγίζεται από την Καναδέζα Λιν Στόπκεβιτς όχι μονάχα με ευαισθησία, αλλά σχεδόν με ρομαντική διάθεση και απρόσμενη αυθεντικότητα. Όχι μικρό κατόρθωμα, όταν περιγράφεις τη σεξουαλική ιδιαιτερότητα μιας νεαρής γυναίκας παθιασμένης παιδιόθεν με το θάνατο, η οποία πιάνει δουλειά ως βοηθός σε νεκροτομείο.

Κι αν η τροπή της μοναδικής ερωτικής της σχέσης με έναν ζωντανό εκπρόσωπο του ανδρικού φύλλου μοιάζει προβλέψιμη, επιτυγχάνει τελικά τον αντικειμενικό στόχο, που είναι η κατανόηση της διαφορετικότητας. Φυσικά τίποτα δε θα ήταν το ίδιο χωρίς την ερμηνευτική συμβολή της διάφανης Μόλι Πάρκερ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ