«Ο Μπάτμαν επιστρέφει» και δεν μπορούμε να του αντισταθούμε [vds]

13.06.2015
Πρόκειται για την ταινία που έδειξε πως γίνεται σωστή μεταφορά ενός κόμικ στη μεγάλη οθόνη κι ίσως μία από τις καλύτερες του Τιμ Μπάρτον.

«Ο Πιγκουίνος, ένα παραμορφωμένο πλάσμα με υψηλό δείκτη ευφυΐας, συμμαχεί με το δολοπλόκο επιχειρηματία Μαξ Σρεκ στην προσπάθειά του να εκλεγεί δήμαρχος της Γκόθαμ Σίτι και να μετατρέψει την πόλη σε ναό του εγκλήματος.

Η γραμματέας του Σρεκ, Σελίνα, αντιλαμβάνεται τα σχέδια τους κι ο πρώτος την πετάει κυριολεκτικά από το παράθυρο. Γάτες, φέρνουν τη Σελίνα πίσω στη ζωή, η οποία επιστρέφει στο σπίτι της, σχεδιάζει μια στολή και γίνεται η Κατγούμαν. Εν τω μεταξύ, σαγηνεύεται από το alter-ego του Μπάτμαν, Μπρους Γουέιν και συμμαχεί με τον Πινγκουίνο στην προσπάθειά της να ξεφορτωθεί τον Μπάτμαν...»

Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 19 Ιουνίου 1992, ενώ στη χώρα μας 3 μήνες αργότερα, στις 19 Σεπτεμβρίου. Οι συνολικές εισπράξεις ήταν παραπάνω από 3 φορές το αρχικό μπάτζετ αφού αυτό ήταν στα 80 εκατομμύρια δολάρια κι οι εισπράξεις στα σχεδόν 267 εκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, αν κι οι υπεύθυνοι της Warner Bros δεν έμειναν ευχαριστημένοι αφού τα κέρδη ήταν χαμηλότερα από τα αντίστοιχα της πρώτης ταινίας, μαζί με εκείνη αποτελούν σημείο αναφοράς για το μύθο του ήρωα της Γκόθαμ Σίτι.

Κανάλι: Star
Ημέρα προβολής: Σάββατο
Ώρα προβολής: 23.15
Διάρκεια: 116 λεπτά
Ηθοποιοί: Μάικλ Κίτον, Ντάνι ΝτεΒίτο, Μισέλ Φάιφερ, Κρίστοφερ Γουόκεν, Μάικλ Γκόου