«Μόνος στο σπίτι vs. The Artist» - Εσύ ποιά ψηφίζεις; [vds]

01.01.2015
Η πρώτη ταινία δε χρειάζεται συστάσεις γιατί πολύ απλά παίζεται εδώ και 20 χρόνια κάθε Χριστούγεννα κερδίζοντας υψηλές τηλεθεάσεις κι εξακολουθεί να μας χαρίζει γέλιο μέχρι δακρύων.

Η δεύτερη πάλι προβάλλεται απόψε για πρώτη φορά από την ελληνική τηλεόραση, αλλά το 2011 οπότε και προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες αποτέλεσε την έκπληξη της χρονιάς και μας πήγε πίσω στην ξεχασμένη απλότητα της κινηματογραφικής φόρμας- ακριβώς έτσι όπως ορίστηκε πριν από εκατό χρόνια. Μια ταινία χωρίς χρώμα και χωρίς πρόζα, που όμως γίνεται εκθαμβωτικά πολύχρωμη και πολύγλωσση, προτάσσοντας την διαλεκτική των πρωταρχικών αξιών του σινεμά: την έκφραση, την κίνηση και το μοντάζ. Και βεβαίως την μουσική, αφού η εξαιρετική μπάντα του Λουντοβίκ Μπουρς συνοδεύει όλες τις, χωρίς διαλόγους, ερμηνείες των ηθοποιών.

Μόνος στο Σπίτι

«Είναι Χριστούγεννα και η πολύτεκνη οικογένεια των Μακάλιστερ φεύγει για διακοπές. Ξεχνούν όμως πίσω κάτι…. τον 8χρονο γιο τους, Κέβιν! Ο Κέβιν, μόλις συνειδητοποιεί ότι έχει μείνει μόνος στο σπίτι, αποφασίζει να κάνει ό,τι θέλει για να περάσει καλά. Όμως θα έχει να αντιμετωπίσει δύο διαρρήκτες που θα αποφασίσουν να εισβάλουν στο σπίτι…»

Κανάλι: Star
Ημέρα προβολής: Πέμπτη
Ώρα προβολής: 21.00
Διάρκεια: 98 λεπτά
Ηθοποιοί: Μακόλεϊ Κάλκιν, Τζο Πέσι, Ντάνιελ Στερν

The Artist

«Το 1927 στο Χόλιγουντ, ο γοητευτικός Ζορζ Βαλεντίν, ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του βωβού κινηματογράφου, αρχίζει να συνειδητοποιεί πως η έλευση του ήχου θα σημάνει αναπόφευκτα το τέλος της καριέρας του. Την ίδια στιγμή, η Πέπι Μίλερ, μια όμορφη, όσο και φιλόδοξη στάρλετ, την οποία ο Βαλεντίν βοήθησε στα πρώτα της βήματα, θα αρπάξει την ευκαιρία να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα, καθώς εντελώς αναπάντεχα θα βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας, ως μία από τις πλέον υποσχόμενες εκπροσώπους του ομιλούντος κινηματογράφου. Άραγε υπάρχει πλέον η δυνατότητα να διατηρηθεί μια ειλικρινής σχέση ανάμεσά τους...;»

Κανάλι: ΝΕΡΙΤ
Ημέρα προβολής: Πέμπτη
Ώρα προβολής: 22.15
Διάρκεια: 96 λεπτά
Ηθοποιοί: Ζαν Ντιζαρντέν, Μπερενίς Μπεζό, Τζον Γκούντμαν, Τζέιμς Κρόμγουελ

Επειδή εμείς -όσο κι αν το σκεφτήκαμε- δεν μπορέσαμε να καταλήξουμε στο ποια από τις δύο θα δούμε, τουλάχιστον για όση ώρα πέφτουν η μία πάνω στην άλλη, αφήνουμε την επιλογή σε εσάς.