Μπορεί να πει κανείς «όχι» σε μία τέτοια «Πρόταση»; [vds]

26.01.2015
Μία ρομαντική κωμωδία από τη σκηνοθέτη των ταινιών "27 ΦΟΡΕΜΑΤΑ" και "STEP UP" με πρωταγωνίστρια την γλυκύτατη Σάντρα Μπούλοκ που εδώ μας δείχνει τον "σκληρό" εαυτό της.

«Η Μάργκαρετ (Σάντρα Μπούλοκ) είναι υψηλόβαθμο στέλεχος σε ένα Νεοϋορκέζικο εκδοτικό οίκο, μια γυναίκα καριέρας που για χρόνια καταπιέζει το νεαρό βοηθό της, Άντριου (Ράιαν Ρέινολντς). Όταν όμως λήγει η βίζα της στην Αμερική και κινδυνεύει να επαναπατριστεί στον Καναδά, η Μάργκαρετ βλέπει τον Άντριου σα σανίδα σωτηρίας και δηλώνει ότι είναι αρραβωνιασμένη μαζί του.

Ο Άντριου δέχεται να παίξει το παιχνίδι της, αλλά με κάποιους δικούς του κανόνες. Έτσι η Μάργκαρετ βρίσκεται ξαφνικά στην Αλάσκα για να γνωρίσει την οικογένεια του μέλλοντα συζύγου της και βγαίνει τελείως έξω από τα νερά της. Με έναν υπάλληλο του τμήματος μετανάστευσης να παρακολουθεί τα βήματά τους, η Μάργκαρετ κι ο Άντριου δε μπορούν παρά να ακολουθήσουν το αρχικό σχέδιο, αντιμετωπίζοντας όλο και πιο απρόοπτες, αστείες καταστάσεις».

«Λατρεύω την κωμωδία, ήταν πάντα το στοιχείο μου. Αμέσως μετά το σκηνοθετικό μου ντεμπούτο, ήξερα ότι ήθελα να κινηματογραφήσω μία» λέει η σκηνοθέτης Αν Φλέτσερ. Η διάσημη χορογράφος μεταπήδησε στη σκηνοθεσία με την ταινία ‘Step Up: Στα Βήματα του Πάθους’ και μετά αισθάνθηκε έτοιμη να κάνει το μεγάλο βήμα της στην κωμωδία, μετά την επιτυχία του φιλμ ‘27 Φορέματα’.

Και παρότι "Η Πρόταση" είναι μόνο η τρίτη της ταινία από την καρέκλα του σκηνοθέτη, όλοι της οι συνεργάτες δήλωσαν ενθουσιασμένοι: «η ενέργειά της είναι ανεξάντλητη!» παρατηρεί η Σάντρα Μπούλοκ. «Έχω καιρό να συνεργαστώ με σκηνοθέτη τόσο επιμελή και καλό στη δουλειά του».

Και ο βετεράνος διευθυντής φωτογραφίας Όλιβερ Στέιπλετον συμπλήρωσε: «Οι περισσότεροι σκηνοθέτες είναι διανοούμενοι και κατά κανόνα λειτουργούν με το μυαλό τους, ενώ κάποιοι άλλοι κατευθύνονται αποκλειστικά από την καρδιά τους. Δεν έχω ποτέ συνεργαστεί με κάποιον που να λειτουργεί εμπνεόμενος από το σώμα. Η Αν έχει ένα μοναδικό τρόπο να χορογραφεί τους ηθοποιούς και αντιλαμβάνεται όσο κανένας άλλος το πώς λειτουργεί μια σκηνή».

Κανάλι: OTE Cinema 2
Ημέρα προβολής: Δευτέρα
Ώρα προβολής: 20.00
Διάρκεια: 108 λεπτά
Ηθοποιοί: Σάντρα Μπούλοκ, Ράιαν Ρέινολντς