«Τα Muppets Καταζητούνται» και μας χαρίζουν πολύ γέλιο [vds]

17.03.2015
Η καριέρα των Muppets έχει εκτοξευθεί και βρίσκονται σε παγκόσμια περιοδεία με παραστάσεις στο Βερολίνο, τη Μαδρίτη, το Λονδίνο και το Δουβλίνο. Τα σχέδια τους ανατρέπονται όταν διασταυρώνονται με έναν από τους πιο διαβόητους εγκληματίες του κόσμου, τον Constantine, ο οποίος είναι ίδιος ο Kermit.

Εκτός αυτού, ο εκκεντρικός θίασος θα συναναστραφεί με τον θρασύδειλο βοηθό του Constantine, Dominic (Ricky Gervais), τον πράκτορα της Interpol, Jean Pierre Napoleon (Ty Burrell) και την εριστική δεσμοφύλακα Nadya (Tina Fey).

Η ξεκαρδιστική, σουρεαλιστική και δεμένη παρέα των Muppets επιστρέφει, μετά την επιτυχία της ταινίας του 2011 που κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερου Τραγουδιού (Man or Muppet), ενώ σημείωσε μεγάλη εμπορική επιτυχία. Αυτή τη φορά η ταινία διαδραματίζεται στην Ευρώπη, είναι κοσμοπολίτικη και γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις.

Στο πλευρό της Miss Piggy, του Kermit και των άλλων μελών του θιάσου, θα απολαύσουμε τον ασύλληπτα αστείο Ricky Gervais (The Office), την ευφυέστατη Tina Fey (30 Rock) και τον καταπληκτικό Ty Burrell (Modern Family).

Ο εκρηκτικός αυτός συνδυασμός φιλοδοξεί να μας παρουσιάσει ένα πανέξυπνο, σινεφίλ μιούζικαλ –τραγουδά η Celine Dion- με ακαταμάχητη γοητεία, ανανεωμένη διάθεση και γενναιόδωρες δόσεις γέλιου.

«Πρόκειται για μια παλαιού τύπου ταινία καταδίωξης» εξηγεί ο σκηνοθέτης James Bobin. «Στις ταινίες με τα Muppets υπάρχουν οι κλασικές κινηματογραφικές τροπές, κι έτσι ο σατανικός σωσίας, ένας κακός βάτραχος που μοιάζει με τον Kermit, ήταν μια καλή συλλογιστική για την επόμενη ταινία των Muppets».

Όλη η παρέα των Muppets μαζεύεται και επιστρέφει στη νέα ταινία. «Αυτό είναι το σπουδαίο με τα Muppets» σημειώνει ο σκηνοθέτης. «Έχεις τόσα Muppets για να παίξεις και δεν θέλεις να αδικήσεις κάποιο, οπότε ήμασταν πολύ χαρούμενοι που μπορούσαν όλα να συμμετάσχουν στην ευρωπαϊκή περιοδεία. Συνωστίζονται σε ένα παλιακό, σαραβαλιασμένο τραίνο και ταξιδεύουν στην Ευρώπη».

Κανάλι: Novacinema 1
Ημέρα προβολής: Τρίτη
Ώρα προβολής: 20.05
Διάρκεια: 112 λεπτά
Ηθοποιοί: Ρίκι Τζερβέ, Τομ Χίντλεστον, Μτέμπι Ράιαν, Σάλμα Χάγιεκ, Κριστόφ Γουόλτζ, Ντάνι Τρέχο, Τίνα Φέι, Ρέι Λιότα, Τάι Μπαρέλ, Τιλ Σβάιγκερ, Φρανκ Λανγκέλα