V for Vendetta - Από τις καλύτερες μεταφορές κόμικ στο σινεμά [vds]

24.03.2015
Βρισκόμαστε στη Βρετανία του μέλλοντος όπου το καθεστώς είναι δικτατορικό και η κοινωνία έχει κλονιστεί από τη διαφθορά και τα υψηλά επίπεδα εγκληματικότητας. Ακολουθούμε τα βήματα μιας νεαρής κοπέλας, της Ήβη, η οποία σε μια στιγμή κινδύνου σώζεται από έναν μασκοφόρο εκδικητή, τον αυτοαποκαλούμενο V. Ο V είναι γνώστης πολεμικών τεχνών και έχει στόχο να κηρύξει επανάσταση ενάντια στο τυραννικό καθεστώς. Κατορθώνει να ανατινάξει δύο καίρια στρατηγικά σημεία στο Λονδίνο και να αναλάβει τον έλεγχο των αεροπορικών γραμμών, ενθαρρύνοντας έτσι τον λαό να αντισταθεί στους δυνάστες του.

Στην ηλεκτρισμένη πολιτικά εποχή μας και την αντίστοιχα δόκιμη κινηματογραφική απόδοσή της, τείνουμε να πιστεύουμε ότι κάποιες εμπνευσμένες σουρεαλιστικές αλληγορίες πετυχαίνουν ευκολότερα το στόχο τους από τις επιθετικές αληθοφανείς προβοκάτσιες.

Η απόδοση, δια σεναριακού χειρός των αδελφών Γουατσόφσκι, του κόμικς σύμπαντος του V, μασκοφόρου εκδικητή σε κινηματογραφικό σενάριο, ξεπερνά την άψογη εικαστική δύναμη του σινεμά φαντασίας και γίνεται πολιτικό μανιφέστο και συγκινησιακή βόμβα μολότοφ στις κοιμισμένες από την μπουσική τρομοφοβία συνειδήσεις. Σε όποιους φαίνεται απλοϊκό, απαντούν τα υγρά μάτια της φορτισμένης ερμηνείας της Νάταλι Πόρτμαν. Π.Λ.

Κανάλι: Star
Ημέρα προβολής: Τρίτη
Ώρα προβολής: 22.10
Διάρκεια: 120 λεπτά
Ηθοποιοί: Χιούγκο Γουίβινγκ, Νάταλι Πόρτμαν, Τζον Χαρτ, Στίβεν Ρία, Στίβεν Φράι