Οι Πειρατές της Καραϊβικής: Η Κατάρα του Μαύρου Μαργαριταριού - Η αρχή του μύθου [vds]

03.05.2015
Ο πειρατής Τζακ Σπάροου με τη βοήθεια του Γουίλ Τέρνερ αναζητούν στα πια απόμακρα σημεία των θαλασσών το "Μαύρο Μαργαριτάρι", το καταραμένο πλοίο του πειρατή Μπαρμπόσα. Καταδικασμένος να ζει με το αρχαίο πλήρωμά του μεταξύ ζωής και θανάτου, χωρίς να μπορεί ούτε να ζήσει ούτε να πεθάνει, έχει απαγάγει την Ελίζαμπεθ, η οποία κατέχει ένα μαγικό φίλτρο, το μόνο που μπορεί να σπάσει την κατάρα.

Ο Τζακ Σπάροου με τον Γουίλ πρέπει να βρουν άμεσα τον τρόπο να προσεγγίσουν το στοιχειωμένο πλήρωμα, όμως δεν έχουν πολύ χρόνο, αφού η Ελίζαμπεθ θα γίνει σύντομα θυσία στο βωμό της λύτρωσης του τρομερού Μπαρμπόσα…

Ο Τζέι Γουόλπερτ ανέπτυξε το σενάριο το 2001 και ο Στούαρτ Μπίτι το ξαναέγραψε στις αρχές του 2002. Εκείνη την περίοδο, ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ ασχολήθηκε με το πρότζεκτ και προσέλαβε τους Τεντ Έλιοτ και Τέρι Ρόσιο να δουλέψουν από την αρχή το σενάριο, προσθέτοντας την υπερφυσική κατάρα στην κεντρική ιστορία. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο νησί Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες από τον Οκτώβριο του 2002 μέχρι το Μάρτιο του 2003 καθώς και σε σκηνικά που κατασκευάστηκαν στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

Η ταινία κυκλοφόρησε στις 9 Ιουλίου 2003 και γνώρισε απροσδόκητη επιτυχία. Απέσπασε κυρίως θετικά σχόλια από τους κριτικούς, ενώ έγινε και μεγάλη εισπρακτική επιτυχία με συνολικά έσοδα 654,2 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Έλαβε πέντε υποψηφιότητες για Όσκαρ, μεταξύ των οποίων και για Α' Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Ντεπ. Ο Ντεπ έλαβε επίσης υποψηφιότητα για Χρυσή Σφαίρα και BAFTA Α' Ανδρικού Ρόλου και βραβεύτηκε με το Screen Actors Guild Award Καλύτερης Ανδρικής Ερμηνείας.

Κανάλι: Alpha
Ημέρα προβολής: Κυριακή
Ώρα προβολής: 22.15
Διάρκεια: 143 λεπτά
Ηθοποιοί: Τζόνι Ντεπ, Τζέφρι Ρας, Ορλάντο Μπλουμ, Κίρα Νάιτλι, Τζόναθαν Πράις