«Looper: Αντιμέτωποι Με Τον Χρόνο» σε μια απολαυστική περιπέτεια [vds]

28.05.2015
Σε ένα κοντινό μέλλον, μια ομάδα επαγγελματιών δολοφόνων, οι Loopers, δουλεύουν για λογαριασμό μιας μεταγενέστερης μαφιόζικης οργάνωσης. Τα αφεντικά στέλνουν τους «στόχους» στο παρελθόν, και η δουλειά των Looper είναι να τους σκοτώνουν και να ξεφορτώνονται τα πτώματα. Έτσι, ο στόχος εξαφανίζεται από το μέλλον και ο Looper εξαφανίζει ένα σώμα που ουσιαστικά δεν υπάρχει. Ένα πολύ «καθαρό» σύστημα – εκτός κι αν αφήσεις ένα θύμα να ξεφύγει…

Η ιδέα του “Looper” ήρθε στον Ράιαν Τζόνσον την εποχή που ολοκλήρωνε την πρώτη του ταινία, το “Brick” (η ηρωίνη στην αργκό). «Έγραψα μιάμιση σελίδα ενός κειμένου που προοριζόταν για ταινία μικρού μήκους, με τα πιο βασικά στοιχεία: η μαφία του μέλλοντος, ο επαγγελματίας δολοφόνος, ο μελλοντικός του εαυτός που ταξιδεύει στο παρελθόν και τους δύο εαυτούς που κυνηγιούνται μεταξύ τους σε όλη την πόλη – όλα αυτά ακούγοντας τη φωνή του πρωταγωνιστή σε voice over», εξηγεί ο σκηνοθέτης Ράιαν Τζόνσον. «Η σπίθα για να το μετατρέψουμε σε ταινία μεγάλου μήκους άναψε όταν βρήκα μερικά από τα πιο σημαντικά στοιχεία, που αμέσως ενσωμάτωσα στην ιστορία».

Ο Τζόνσον μοιράστηκε την ιδέα του με τον παραγωγό του Ραμ Μπέργκμαν, ο οποίος δηλώνει για τα project του Τζόνσον: «Οποιαδήποτε στιγμή ο Ράιαν σηκώσει το τηλέφωνο και πει ‘Θέλω να κάνω κάτι’, είμαι εκεί». Οι δυο τους γνωρίστηκαν όταν ένας κοινός γνωστός του έστειλε το σενάριο του “Brick”. «Δεν είχα διαβάσει ποτέ μου κάτι παρόμοιο», λέει ο Μπέργκμαν που έκανε την παραγωγή στην πρώτη ταινία του Τζόνσον και την είδε να κερδίζει το ειδικό βραβείο της επιτροπής στο φεστιβάλ του Sundance το 2005, καθώς και στη δεύτερη ταινία του, “Brothers Bloom”.

«Η δουλειά μου είναι να τον υποστηρίζω και να τον καθοδηγώ, οποιοδήποτε κι αν είναι το όραμά του, γιατί το όραμά του είναι μοναδικό και πρωτότυπο».

«Το γράψιμό του είναι πάντα ένα επίπεδο πάνω από οτιδήποτε άλλο διαβάζεις, και ξέραμε ότι ήμασταν τυχεροί που μπορέσαμε να κάνουμε την παραγωγή του “Looper”», εξηγεί ο Τζέιμς Στερν, παραγωγός και διευθύνων σύμβουλος της Endgame Entertainment. «Νομίζω ότι όπως σε όλα τα θρίλερ, το συναισθηματικό στοιχείο του “Looper” το ξεχωρίζει από οτιδήποτε άλλο και το κάνει μοναδικό. Μόλις ολοκληρώθηκε το σενάριο όλα έδεσαν πολύ γρήγορα, και με τον Τζο (Γκόρντον-Λέβιτ) στο πρότζεκτ όλα πήραν τη σωστή πορεία», λέει ο Στερν όσον αφορά στην ταχύτατη διαδικασία της διανομής των ρόλων. «Όλοι όσοι διάβαζαν το σενάριο ενθουσιάζονταν, κι αυτή είναι μια ευχάριστη αλλαγή, το να έχεις ευχέρεια επιλογής σε αντίθεση με άλλες ταινίες που η αναζήτηση του κατάλληλου ηθοποιού είναι εξαντλητική».

Κανάλι: Star
Ημέρα προβολής: Πέμπτη
Ώρα προβολής: 22.10
Διάρκεια: 106 λεπτά
Ηθοποιοί: Μπρους Ουίλις, Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, Έμιλι Μπλαντ, Πολ Ντέινο, Τζεφ Ντάνιελς, Γκάρετ Ντίλαχαντ