Απολαυστικοί «Πειρατές της Καραϊβικής σε Άγνωστα Νερά» [vds]

28.06.2015
Ο κάπτεν Τζακ Σπάροου μπλέκει σε νέες περιπέτειες, όταν συναντά την Αντζέλικα, μια γυναίκα από το σκοτεινό παρελθόν του. Σαστισμένος από την αναπάντεχη επανεμφάνισή της στη ζωή του, κι ενώ προσπαθεί να καταλάβει αν εκείνο που την τράβηξε κοντά του είναι η… ακαταμάχητη γοητεία του ή η σφοδρή της επιθυμία να ανακαλύψει την θρυλική “Πηγή της Αιώνιας Νιότης”, ο Τζακ καταλήγει αιχμάλωτος του φοβερού και τρομερού Μαυρογένη – του κουρσάρου που τρέμουν όλοι οι πειρατές! Στα μάτια του Τζακ, ωστόσο, η πανούργα Αντζέλικα φαντάζει πολύ πιο επικίνδυνη από τον διαβόητο αρχιπειρατή...

Το 2007, λίγο μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων του φιλμ “Πειρατές της Καραϊβικής: Στο Τέλος του Κόσμου”, ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ είχε δηλώσει ξεκάθαρα πως οι “Πειρατές της Καραϊβικής” είχαν σχεδιαστεί ως τριλογία. Η πολύ μεγάλη εμπορική επιτυχία του τρίτου και τελευταίου αυτού μέρους, ωστόσο, ώθησε τους επικεφαλής της Disney να μην αποκλείσουν το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποια στιγμή στο μέλλον και άλλη συνέχεια. Και να που, τέσσερα χρόνια αργότερα, ο κάπτεν Τζακ Σπάροου και η παρέα του σαλπάρουν για νέες, ακόμη πιο συναρπαστικές περιπέτειες.

«Φυσικά και δεν θα μπορούσαμε να παραβλέψουμε το γεγονός της τεράστιας εμπορικής επιτυχίας του franchise», ομολογεί ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ. «Εξίσου σημαντικό όμως είναι και το γεγονός πως το εν λόγω franchise κατάφερε να ξανακάνει μόδα το είδος της πειρατικής περιπέτειας, το οποίο είχε “εκλείψει” από τις κινηματογραφικές αίθουσες για περισσότερες από τρεις δεκαετίες. Και, στο κάτω-κάτω της γραφής, ποιοι είμαστε εμείς που θα στερήσουμε από το… φιλοθέαμον κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει τον πολυαγαπημένο του τυχοδιώκτη τον θαλασσών σε νέες περιπέτειες;»

«Ίσως και να χάρηκα περισσότερο απ’ όλους για την επιστροφή του κάπτεν Τζακ στη μεγάλη οθόνη», αναφέρει ο Τζόνι Ντεπ. «Ομολογώ πως, κατόπιν ολοκλήρωσης της αρχικής τριλογίας, βαθιά μέσα μου ήλπιζα να μην ήταν και η τελευταία φορά που θα ενσάρκωνα τον απίθανο αυτό τύπο. Όλη αυτή η ηθελημένη ασέβεια, η ανατρεπτικότητα και η χαριτωμένη… αφέλεια που τον χαρακτηρίζουν, με αναζωογονούσαν αφάνταστα. Ποτέ άλλοτε δεν είχα νιώσει τόσο άνετα σε κάποιον ρόλο».

Κανάλι: Alpha
Ημέρα προβολής: Κυριακή
Ώρα προβολής: 21.10
Διάρκεια: 131 λεπτά
Ηθοποιοί: Τζόνι Ντεπ, Πενέλοπε Κρουζ, Ίαν Μακ Σέιν, Τζέφρι Ρας, Κέβιν Ρ. Μακ Νάλι, Σαμ Κλάφλιν, Αστρίντ Μπερζές-Φρισμπέ, Στίβεν Γκράχαμ, Ρίτσαρντ Γκρίφιθς, Κιθ Ρίτσαρντς, Τζέμα Γουόρντ