«Πίστεψέ Με»- Ένα συγκλονιστικό δράμα [vds]

27.07.2015
Η δεκατετράχρονη Άνι γνωρίζει έναν νέο φίλο μέσα από το Internet και αποφασίζει να τον συναντήσει. Όταν όμως ανακαλύπτει πως ο φίλος της είναι ένας 40χρονος άντρας που σκοπεύει να τη βιάσει, είναι πλέον πολύ αργά. Ο πατέρας της στοιχειώνεται από την επίθεση στην κόρη του κι αποφασίζει να αναζητήσει τον ένοχο, ενώ η μητέρα της μένει πίσω στο σπίτι, προσπαθώντας να μαζέψει τα κομμάτια.

Σύμφωνα με τον παραγωγό Ρόμπερτ Γκρίνχατ, "βρήκα αυτή την ταινία πολύ χιτσκοκική, ως μια προειδοποιητική ιστορία για τους γονείς και πώς πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί με το διαδίκτυο. Υπάρχουν αρκετά γεγονότα ενσωματωμένα στο σενάριο που δείχνουν πόσο τρομακτικό είναι το ίντερνετ."

Η Κάθριν Κίνερ υποστηρίζει: "Πρόκειται για μια καλλιτεχνική ταινία, που έχει κάποια καλλιτεχνικά μηνύματα που θα κατανοήσει το κοινό. Μιλά για το πόσο ενήμερος πρέπει να είσαι, για να προστατέψεις τα παιδιά σου. Αν αυτή η ταινία μπορεί να οδηγήσει σε κάποια δράση, τότε νομίζω ότι αυτή η γνώση είναι δύναμη."

Η Βαϊόλα Ντέιβις ομολογεί: "Αυτή η ταινία είναι το σπουδαίο παράδειγμα ενός νεαρού κοριτσιού, τόσο φαινομενικά ασφαλούς εξωτερικά, η οποία όμως μέσα της αναζητά τον εαυτό της και γνωρίζεται με τον λάθος άνθρωπο μέσω του διαδικτύου. Βλέπουμε πώς ο θανάσιμος αυτός συνδυασμός ξεφεύγει από τον έλεγχο και πώς κάποιος που δεν είναι ώριμος αρκετά, μπορεί να χειριστεί την κατάσταση. Ελπίζω το κοινό να κατανοήσει τον αντίκτυπο τού τι συνέβη σε αυτό το κορίτσι και στην οικογένειά του, ακριβώς επειδή δεν ήταν προσεκτικοί και ενήμεροι για τους κινδύνους του ίντερνετ."

Η Λιάνα Λιμπεράτο, από την πλευρά της, τονίζει: "Θέλω οι θεατές να συνειδητοποιήσουν ότι αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Δεν υπάρχουν όρια κοινωνικο-οικονομικά. Θα μπορούσε να συμβεί στον καθένα. Πρόκειται για μια φυσιολογική οικογένεια, την οποία αυτό που συμβαίνει στην κόρη τη συνθλίβει. Είναι τρομακτικό και αληθινό και νομίζω ότι όλοι θα έπρεπε να είναι ενήμεροι."

Ο Κλάιβ Όουεν δηλώνει: "Το ίντερνετ προχωρά με τέτοιο ρυθμό, που ακόμα προσπαθούμε να δούμε ποια είναι τα όριά του, αν υπάρχουν. Ο υπολογιστής είναι στο σπίτι του καθενός και υπάρχουν κίνδυνοι σχετικά με τα παιδιά. Για παράδειγμα, δεν μπορείς να κατηγορήσεις ένα παιδί για την περιέργειά του, και τώρα αυτό που κάνουν είναι να "γκουγκλάρουν" ο,τιδήποτε και να βλέπουν πράγματα, που ίσως να μην είναι κατάλληλα γι' αυτά, χωρίς μάλιστα οι γονείς τους να το γνωρίζουν."

Όσο για τον Ντέιβιντ Σουίμερ, που έχει "ζήσει" αυτή την ταινία για μια δεκαετία σχεδόν, σύμφωνα με δηλώσεις του, "στόχος μου είναι το φιλμ αυτό να αποκαλύψει πολλά πράγματα: την εμπειρία ενός πατέρα όταν το παιδί του κακοποιείται, τα πολλά αντικρουόμενα συναισθήματα και τη μπερδεμένη ψυχολογία που βιώνει ένα παιδί-θύμα."

Κανάλι: Star
Ημέρα προβολής: Δευτέρα
Ώρα προβολής: 22.10
Διάρκεια: 95 λεπτά
Ηθοποιοί: Κλάιβ Όουεν, Κάθριν Κίνερ, Λιάνα Λιμπεράτο, Βαϊόλα Ντέιβις, Νόα Έμεριχ, Μπράντον Μολάλε