«Για Πάντα Μαζί» με εξαιρετικές ερμηνείες [vds]

29.07.2015
Ένας αξιωματικός της αστυνομίας ο Γκέοργκ (Mατίας Μπραντ) είναι εξαιρετικά δημοφιλής ανάμεσα στους συναδέλφους του, διότι πάντα διατηρεί την ψυχραιμία του και παίρνει νηφάλιες αποφάσεις. Ο συνεργάτης του Μίκαελ (Βόταν Βίλκε-Μόρινγκ), τον θαυμάζει για τον κατά τα φαινόμενα τέλειο γάμο του με την Άνε (Βίκτόρια Τραουτμάνσντορφ), μια γοητευτική δασκάλα δημοτικού σχολείου.

Όταν ανακοινώνεται στον Γκέοργκ η προαγωγή του, αρχίζει να χάνει τον έλεγχο και το καλοδιατηρημένο προσωπείο του άθικτου οικογενειάρχη που είχε χτίσει χρόνια τώρα πέφτει. Κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων οι θαμμένες για χρόνια αντιθέσεις και διαμάχες, αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια: Η Άνε παλεύει για αναγνώριση. H χειραγώγηση από τους γονείς της, οι ασφυκτικές απαιτήσεις του Γκέοργκ.

Τα παιδιά κλείνονται στον εαυτό τους, ενώ τα σημάδια της οικιακής βίας δεν μπορούν να μείνουν κρυφά πια. Κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο η τραγωδία ξετυλίγεται...

Μια κατά τα άλλα ειδυλλιακή οικογένεια. Τα φαινόμενα όμως απατούν. Επί της ουσίας αυτό που δείχνει ιδανικό, είναι ένας εκτροχιασμένος οργανισμός που τρώει τα σωθικά του. Στην πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του ο Γιαν Μπόνι κατορθώνει να εισχωρήσει στα άδυτα της οικιακής βίας, που συνήθως δεν φέρει εξωτερικά σημάδια, γιατί είναι ψυχολογικής φύσης. Η εσωτερική αιμορραγία των σχέσεων οικογενειακών και μη, παραμένει μια άλυτη όσο και επικίνδυνη νόσος της κοινωνίας του σήμερα.

Η ταινία έλαβε εύφημο μνεία στο φεστιβάλ των Κανών στην κατηγορία «Directors Fortnight»

Κανάλι: ΕΡΤ2
Ημέρα προβολής: Τετάρτη
Ώρα προβολής: 23.00
Διάρκεια: 98 λεπτά
Ηθοποιοί: Ματίας Μπραντ, Βικτόρια Τράουτμανσντορφ, Βόταν Βίλκε Μόρινγκ