«Οι Αναλώσιμοι 2»- Αυτή τη φορά η υπόθεση είναι προσωπική [vds]

18.11.2015
Ο κύριος Τσερτς συγκεντρώνει και πάλι τους “Αναλώσιμους” για μια, κατά τα φαινόμενα, εύκολη δουλίτσα. Όταν όμως ένας δικός τους πέφτει στο πεδίο της δουλειάς, οι “Αναλώσιμοι” αποφασίζουν να εισχωρήσουν σε εχθρικό έδαφος προκειμένου να σταματήσουν ένα πολυδύναμο όπλο καταστροφής – πάνω απ’ όλα όμως, για να πάρουν εκδίκηση.

Οι ειδικοί ταινιών δράσης Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζέισον Στέιθαμ, Τζετ Λι και Μπρους Γουίλις επιστρέφουν στους ρόλους των παράτολμων μισθοφόρων, με την πιο επικίνδυνη αποστολή που έχουν αναλάβει ποτέ. Στο all-star cast προστίθενται οι Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Ντολφ Λούντγκρεν και Τσακ Νόρις.

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε, η κινητήριος δύναμη πίσω από την ταινία “The Expendables”, ενώνει ένα εκρηκτικό καστ σούπερσταρ των ταινιών δράσης, για πρώτη φορά όλους μαζί στη μεγάλη οθόνη, μετά την διεθνή επιτυχία του πρώτου μέρους που άγγιξε τα 273 εκ. δολάρια. Κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες αυτή τη φορά του Σάιμον Γουέστ, οι Σταλόνε, Στέιθαμ, Λι, Λούντγκρεν, Κρουζ, Κουτίρ, Γουίλις, Σβαρτζενέγκερ, τα καινούργια μέλη Χέμσγουορθ, Νόρις, Άντκινς, την πρώτη θηλυκή «Αναλώσιμη» Ναν, και τον Βαν Νταμ στο ρόλο του διαβολικού αντιπάλου, θα αναμετρηθούν σε έναν αγώνα μέχρι τελικής πτώσης.

Το “Expendables 2” βρισκόταν ήδη στα προσχέδια προτού ακόμα ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος. Ο Σταλόνε, που έχτισε από την αρχή τη μυθολογία των Αναλώσιμων, συγκέντρωσε τα μέλη της ομάδας, ενώ ταυτόχρονα έγραφε τους ρόλους του all-star καστ, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τον - απαιτητικό σωματικά και ερμηνευτικά – πρωταγωνιστικό ρόλο του Μπάρνεϊ Ρος.

«Το καστ που συγκεντρώσαμε είναι καταπληκτικό, και χωρίς καμία αμφιβολία η ταινία είναι η μεγαλύτερη ταινία δράσης στην οποία έχω συμμετάσχει». Και εξηγεί, «Η πρώτη ταινία γέμισε ένα κενό. Σκέφτηκα ότι αν μαζευόμασταν όλοι αυτοί οι χαρακτήρες από το παρελθόν και το παρόν, και προσπαθούσαμε να επανέλθουμε στην σκληροπυρηνική δράση, αυτό το ροκ’ν’ρολ απ’ τα παλιά, θα προσφέραμε στο κοινό κάτι που έχει να δει εδώ και πολύ καιρό. Οι περισσότερες ταινίες δράσης είναι πολύ “τεχνικές”, ενώ αυτή τη ταινία όχι».

Και ο παραγωγός Κέβιν Κινγκ Τέμπλετον προσθέτει, «Αυτή η ταινία έχει ένα καστ γεμάτο αστέρια σκληροπυρηνικής δράσης, που μοιάζουν σαν να μπορούν στ’ αλήθεια να κάνουν όλα όσα κάνουν οι πραγματικοί μισθοφόροι. Χωρίς ειδικές στολές, χωρίς γραφικά που τονίζουν τους μυς. Εδώ έχουμε το αληθινό πράμα».

Κανάλι: Star
Ημέρα προβολής: Τετάρτη
Ώρα προβολής: 22.00
Διάρκεια: 98 λεπτά
Ηθοποιοί: Σιλβέστερ Σταλόνε, Τζέισον Στέιθαμ, Μπρους Γουίλις, Τζετ Λι, Ντολφ Λούντγκρεν, Τσακ Νόρις, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Ζαν Κλοντ Βαντάμ, Ράντι Κουτίρ