«Fury»- O πόλεμος δεν τελειώνει ποτέ αθόρυβα [vds]

25.08.2015
Απρίλιος, 1945. Οι Σύμμαχοι σχεδιάζουν την τελευταία αντεπίθεση στην Ευρώπη. Ο σκληροτράχηλος λοχίας Wardaddy (Brad Pitt) ηγείται μιας εξαιρετικά επικίνδυνης αποστολής σε εχθρικό έδαφος, έχοντας στη διάθεση του μόνο ένα τανκ και ένα τετραμελές πλήρωμα. Μπορεί η ολιγομελής ομάδα, ανάμεσα στους οποίους και ένας νεοσύλλεκτος, να έχει ελάχιστα όπλα στη διάθεση της, διαθέτει όμως τον ηρωισμό για να πολεμήσει στην καρδιά της ναζιστικής Γερμανίας.

Το Fury διαδραματίζεται στη Γερμανία το 1945 στη δύση του πολέμου. “Ο πόλεμος έχει σχεδόν τελειώσει και μαζί του καταρρέει και η ναζιστική αυτοκρατορία” εξηγεί ο Ayer.

“Πρόκειται για μια διαφορετική προσέγγιση από τις κλασσικές πολεμικές ταινίες, όπου οι σύμμαχοι επικρατούν κατά κράτος. Εδώ πια μιλάμε για μια ξεχασμένη περίοδο της ιστορίας, τις τελευταίες στιγμές των Ναζί. Οι αμερικάνικες δυνάμεις μάχονται με τις στρατιές του Αδόλφου Χίτλερ για πολλά χρόνια. Οι άντρες είναι αποδεκατισμένοι και εξουθενωμένοι. Στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο είχες μόνο δύο επιλογές, όταν πολεμούσες: είτε θα σε σκότωναν, είτε θα τραυματιζόσουν βαριά και θα επέστρεφες σπίτι”.

“Είμαι fan του David Ayer” αναφέρει ο Brad Pitt που έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία. “Επιδιώκει να δώσει κάθε φορά μια ρεαλιστική και αυθεντική διάσταση σε αυτό που κάνει. Διαθέτει μεγάλη εμπειρία και γνώση στο αντικείμενο. Μας πήρε από το χέρι και μας οδήγησε όλους” καταλήγει ο ηθοποιός.

“Το Fury δεν είναι η πολεμική ταινία που έχεις ακούσει από περιγραφές του παππού σου” λέει χαρακτηριστικά ο παραγωγός Bill Block. “Δεν πιστεύω ότι γνωρίζουμε πραγματικά τον τρόμο και τη φρίκη που βίωσαν οι χερσαίες δυνάμεις στον πόλεμο. Αποδεκατισμένες και χωρίς πολεμοφόδια, η νίκη κρίθηκε στις μάχες σώμα με σώμα”.

“Κανείς δεν προσεγγίζει καλύτερα από τον David την αντρική φύση και τα τρωτά της σημεία” αναφέρει ο παραγωγός John Lesher, που συνεργάστηκε με τον Ayer και στην ταινία End of Watch. “Σε όλες του τις ταινίες, υπάρχουν κοινά θέματα όπως: Αντρική φιλία, σχέση πατέρα και γιου, θέματα με εξαιρετικά βαρύνουσα σημασία” καταλήγει ο παραγωγός.

Κανάλι: Nova Cinema 2
Ημέρα προβολής: Τρίτη
Ώρα προβολής: 22.00
Διάρκεια: 130 λεπτά
Ηθοποιοί: Μπραντ Πιτ, Σία Λαμπεφ, Λόγκαν Λέρμαν, Τζον Μπέρνταλ, Μάικλ Πένια