Dos: Μια σχέση από την ανάποδη!

29.07.2010
Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η καινούρια ταινία του Στάθη Αθανασίου σε παραγωγή της Υβόνη Ρόμαν Φιλμς. Το σενάριο, που υπογράφει ο ίδιος ο σκηνοθέτης, διαδραματίζεται μεταξύ...

Στο τελικό στάδιο επεξεργασίας βρίσκεται η καινούρια ταινία του Στάθη Αθανασίου "DOS" σε παραγωγή της Υβόνη Ρόμαν Φιλμς. Το σενάριο, που υπογράφει ο ίδιος ο σκηνοθέτης, διαδραματίζεται μεταξύ Αθήνας και Βαρκελώνης και πρωταγωνιστές του είναι δυο ζευγάρια, που τίποτα δεν τους ενώνει παρά μόνο το ότι και τα δύο ζευγάρια είναι ερωτευμένα και τα δύο ζευγάρια αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο του χωρισμού.

Ο Ιππόλυτος γνώρισε την Φαίδρα στη Βαρκελώνη και την ερωτεύτηκε ακαριαία, τώρα που γύρισαν στην Αθήνα μαθαίνει ότι εκείνη δεν τον αγαπά πια. Προσπαθεί να το ξεπεράσει, να κάνει καινούριες σχέσεις αλλά η ίδια η ζωή του θυμίζει το κενό του, το κενό που βιώνει χωρίς την Φαίδρα. Για αυτό το λόγο αποφασίζει να απομακρυνθεί από την πραγματικότητα.

Ο Έκτωρ και η Νηρέα, από την άλλη, είναι από τη Μαδρίτη και ζουν στη Βαρκελώνη. Δεν θα συναντηθούν ποτέ με τον Ιππόλυτο και τη Φαίδρα, αλλά κάτι τους ενώνει μαζί τους: το ενδεχόμενο του χωρισμού από μια σχέση. Η σχέση των δύο τους έχει τελματώσει και κανείς τους δεν είναι έτοιμος να το διαχειριστεί. Με τη σειρά τους και αυτοί αποφασίζουν να απομακρυνθούν τόσο ο ένας από τον άλλον όσο και από την πραγματικότητα.

Δύο ζευγάρια, λοιπόν, αλλά και δύο πόλεις. Και μαζί δύο γλώσσες, και δύο πραγματικότητες. Και δύο χρόνια που θα συμπλήρωνε η σχέση του κάθε ζευγαριού, σε μία επέτειο που μοιάζει κοντινή όσο και μακρινή. Δυο ιστορίες αγάπης, συνεπώς, αλλά? από την ανάποδη, μ’ έναν τρόπο που η μια μπαίνει μέσα στην άλλη και γίνονται ένα. Η ένωσή τους είναι το DOS.

Οι συντελεστές της ταινίας είναι:

Ιππόλυτος ο Σταύρος Γιαγκούλης, Φαίδρα η Μαρίνα Καλογήρου, Έκτωρ ο David Fernandez, Νηρέα η Ines Castaño. Μαζί τους ο Γιώργος Καραμίχος (Πάτροκλος), η Αλεξάνδρα Παυλίδου (Αθηνά), η Ντορέττα Παπαδημητρίου (Ερατώ), ο Gerardo de Pablos (Απόλλων), η Τζωρτζίνα Δαλιάνη (Καλλιόπη), η Gemma Gimenez (Τάλια), η Σοφία Μαραθάκη (Αριάδνα), η Λαμπρινή Αγγελίδου (Μελπωμένη) και η Σεραφίτα Γρηγοριάδου (Αφροδίτη).

Παραγωγός: Υβόνη Ρόμαν-Τσοχατζοπούλου

Σκηνοθέτης: Στάθης Αθανασίου

Σεναριογράφος: Στάθης Αθανασίου

Διευθυντής φωτογραφίας: Σπύρος Παγώνης

Μουσική: Θοδωρής Αμπαζής

Σκηνογράφος: Μιχάλης Σαμιώτης

Ηχολήπτης: Άρης Αναστασόπουλος

Ενδυματολόγος: Άση Δημητρολοπούλου

Στέντικαμ: Γιώργος Πετράκης

Διευθυντής παραγωγής: Κώστας Σφακιανάκης

Εταιρεία παραγωγής: Yvone Roman Films

Εκτέλεση παραγωγής: Βάκις

Συμπαραγωγός: Άρκτος

Χορηγοί: Ταξιδιωτικό πρακτορείο Kavaliero Viajes και Αθηναϊκή ζυθοποιΐα - Fisher

Κατερίνα Εξερτζόγλου