Σάρλοτ Η Αραχνούλα

29.03.2007
Ο Γουίλμπουρ, ένα ζωηρό γουρουνάκι, «υιοθετείται» από ένα κοριτσάκι, μόνο όμως η φιλία του με την πανέξυπνη αράχνη Σάρλοτ μπορεί να το σώσει από την επικείμενη χριστουγεννιάτικη σφαγή. Συμπαθέστατη μεταφορά του ομώνυμου κλασικού βιβλίου που έγραψε το 1952 ο Ι.Μπ. Γουάιτ (συγγραφέας και του Ποντικομικρούλη), η οποία όμως απευθύνεται στο παιδικό κοινό.

Ο Γουίλμπουρ, ένα ζωηρό γουρουνάκι, «υιοθετείται» από ένα κοριτσάκι, μόνο όμως η φιλία του με την πανέξυπνη αράχνη Σάρλοτ μπορεί να το σώσει από την επικείμενη χριστουγεννιάτικη σφαγή.

Συμπαθέστατη μεταφορά του ομώνυμου κλασικού βιβλίου που έγραψε το 1952 ο Ι.Μπ. Γουάιτ (συγγραφέας και του Ποντικομικρούλη), η οποία όμως απευθύνεται στο παιδικό κοινό.
Τα μηνύματα/ διδάγματα που περιλαμβάνει δεν παρουσιάζονται με επιτακτικό στυλ, αφήνοντας την απλοϊκή αλλά όμορφη ιστορία να ξετυλιχθεί με ενδιαφέρον. Από την άλλη, η συγκέντρωση τόσων διάσημων για να δανείσουν τις φωνές τους στα ζώα της φάρμας (από τον Ρέντφορντ και τη Ρόμπερτς ως την Οπρα Γουίνφρεϊ) μοιάζει περιττή: το ενήλικο κοινό που θα εκτιμούσε ένα τέτοιο καστ μάλλον θα αποκοιμηθεί κάπου στη μέση της κατά τα άλλα γλυκύτατης ταινίας. Αυτό θα πει χάσιμο της παιδικής αθωότητας...

Κ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ