Χριστούγεννα Στην Πρίζα

30.03.2007
Ο γραφικός Ντε Βίτο και ο άκαμπτος Μπρόντερικ ανταγωνίζονται για τον τίτλο του «Μίστερ Χριστούγεννα» σε μία κωμωδία ούτε αστεία ούτε ευχάριστη, με έναν ανόητο συναισθηματισμό μακριά από οποιοδήποτε -χριστουγεννιάτικο και μη- πνεύμα...

Ο γραφικός Ντε Βίτο και ο άκαμπτος Μπρόντερικ ανταγωνίζονται για τον τίτλο του «Μίστερ Χριστούγεννα» σε μία κωμωδία ούτε αστεία ούτε ευχάριστη, με έναν ανόητο συναισθηματισμό μακριά από οποιοδήποτε -χριστουγεννιάτικο και μη- πνεύμα. Ο πρώτος θέλει να γεμίσει το σπίτι του με τόσα λαμπάκια ώστε να καταστεί ορατό από το διάστημα, ο δεύτερος προσπαθεί να του καταστρέψει τα σχέδια και να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία στη μικρή τους κοινότητα και ο θεατής περιμένει ματαίως να γελάσει το χειλάκι του.

Παραδέχομαι ότι τις ημέρες των Χριστουγέννων όλοι είμαστε λιγότερο απαιτητικοί και αυστηροί απέναντι στις ταινίες, στο πλαίσιο της ευρύτερης, ανάλαφρης γιορταστικής ατμόσφαιρας. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ο χαρακτηρισμός «οικογενειακή χριστουγεννιάτικη κωμωδία» είναι από μόνος του ικανή συνθήκη για εμπορική επιτυχία, τη στιγμή που η όλη προσπάθεια καταδεικνύει το αντίθετο.

Β.Λ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ