Lust, Caution (Decca/Universal)

04.12.2007
Εχοντας προσθέσει, πλέον, και τον Ανγκ Λι στο speedial του τηλεφώνου του, ο Αλεξάντρ Ντεπλά κατάφερε, μέσα σε λίγα χρόνια, να εμπλουτίσει το βιογραφικό του με συνεργασίες που θα ζήλευαν συνάδελφοί του με τα διπλάσια χρόνια στην πλάτη τους.

Από τον Σπήλιο Λαμπρόπουλο

Εχοντας προσθέσει, πλέον, και τον Ανγκ Λι στο speedial του τηλεφώνου του, ο Αλεξάντρ Ντεπλά κατάφερε, μέσα σε λίγα χρόνια, να εμπλουτίσει το βιογραφικό του με συνεργασίες που θα ζήλευαν συνάδελφοί του με τα διπλάσια χρόνια στην πλάτη τους. Ο καταξιωμένος, πλέον, Γάλλος συνθέτης, έχει φτάσει σε ένα σημείο αναγνωρισιμότητας ώστε να μπορεί άνετα να απαιτεί υψηλά budget και στο «Lust, Caution» είναι προφανές ότι κανείς δεν του χάλασε χατίρι.

Εχοντας πάντοτε στο πιάνο του μία προτομή-μινιτούρα του Λιστ (κι ας επιλέγει εδώ ένα απόσπασμα από παρτιτούρα του Μπράμς για... ξεκάρφωμα), ο Ντεπλά καταθέτει για άλλη μια φορά τα διαπιστευτήριά του, μόνο που θα πρέπει να προσέξει διότι η καριέρα του τώρα βρίσκεται στο πλέον κρίσιμο σταυροδρόμι: Θα καλουπωθεί στο ρόλο του σινεφίλ συνθέτη, στις απαιτήσεις του οποίου έχει αποδείξει πως μπορεί με άνεση να ανταποκριθεί ή θα επιχειρήσει κάτι πιο αντισυμβατικό στο εγγύς μέλλον; Εμείς, πάντως, θα φροντίσουμε να μη χάσουμε την επόμενη κίνησή του, όποια κι αν είναι αυτή...